Donaris 930 x 122

cert-ro

EȘTI PE WHATSAPP? ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ

Ești pe WhatsApp? Anunț de ultimă oră. După cum v-am informat, utilizatorii WhatsApp sunt vizați de o campanie de phishing. Campania are ca scop să-i determine pe utilizatori să se aboneze la diferite servicii taxate prin SMS, să instaleze malware pe dispozitivul mobil sau să comande anumite produse „minune” de slăbit în timp record. Amănunte, AICI.

Citiți și: WhatsApp are o nouă funcție

Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică revine cu detalii și recomandări de ultimă oră.

„Textul este în limba română și conține diacritice, ceea ce înseamnă că această campanie a fost adaptată astfel încât să atragă utilizatorii din România. Cu toate acestea, există destule elemente care ar trebui să-i ajute pe utilizatori să-și dea seama că mesajul reprezintă o păcăleală și că nu ar trebui să acceseze URL-ul indicat, ca de exemplu:

Citiți și: Atacatorii cibernetici te pot lăsa fără niciun ban prin aplicația WhatsApp

-Denumirea reală a aplicației este WhatsApp (nu WhatApp);

-Link-ul conține domeniul „whatapp.us”, în timp ce domeniul web real este „whatsapp.com”;

-Mesajul este trimis de la un număr de telefon obișnuit (posibil chiar de la un număr salvat în agenda de contacte).”, transmite Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică.

CERT-RO vă recomandă:

-Fiţi suspicios dacă primiţi un SMS sau un apel telefonic de la o companie care vă solicită informaţii personale. Puteţi verifica dacă mesajul/apelul este legitim prin apelarea directă a companiei la numărul său oficial.

-Atunci când navigaţi pe web de pe dispozitivul dumneavoastră, asiguraţi-vă că această conexiune este securizată prin HTTPS. Puteţi verifica întotdeauna acest lucru la începutul adresei URL. Exemplu: https://cert.ro.

-Nu faceţi niciodată clic pe un link/o anexă dintr-un e-mail sau SMS nesolicitat. Ştergeţi-l imediat!

-Aveţi grijă dacă accesaţi o pagină web care conţine greşeli gramaticale, greşeli de ortografie sau cu rezoluţie mică!

-Dacă este disponibilă, instalaţi o soluție antivirus. Astfel, în multe dintre cazuri vă va alerta cu privire la activităţi suspecte.

Fără vreo legătură cu incidentul de mai sus, din motive încă necunoscute, aseară târziu o parte a utilizatorilor din mai multe țări, inclusiv România, nu au putut folosi deloc aplicația WhatsApp sau nu au putut primi ori trimite mesaje.

211029-Bannere_web_voucher_200lei_650x200px

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441