NOR CURIER 930X122

psihologi

Toți ochii pe acești șoferi! Pot rămâne fără permis!

Toți ochii pe acești șoferi! Pot rămâne fără permis!

Citiți și: Atenție, șoferi! Restricții majore pe cel mai circulat drum

Începutul lunii aprilie aduce cu sine o veste importantă pentru șoferi, odată cu un nou proiect de modificare a legii circulației propus de Ministerul de Interne (MAI).

Acest proiect, aflat acum în dezbatere publică, prevede obligația medicilor de a raporta șoferii cu probleme psihologice.

Citiți și: Pușcărie și amendă uriașă pentru acest comportament în trafic!

O schimbare ce poate avea consecințe serioase pentru cei în cauză.

Până în prezent, medicii aveau posibilitatea de a sesiza autoritățile atunci când aveau suspiciuni privind aptitudinile unui șofer de a conduce.

Cu toate acestea, conform proiectului de lege, medicii vor fi acum obligați să denunțe orice conducător auto despre care consideră că prezintă probleme psihologice.

Toți ochii pe acești șoferi! Pot rămâne fără permis!

Conform proiectului,

„Orice medic, atunci când constată că o persoană, titulară a unui permis de conducere, aflată în evidența sau îngrijirea sa, prezintă simptome ce pot afecta capacitățile psihologice necesare pentru a conduce autovehicule, este obligat să emită bilet de trimitere către un psiholog independent cu drept de liberă practică pentru evaluare.”

Această evaluare psihologică este obligatorie pentru șoferii în cauză și trebuie efectuată în termen de 3 zile de la primirea notificării.

Rezultatul evaluării va fi transmis atât medicului care a emis sesizarea.

Cât și autorităților de poliție.

În cazul în care evaluarea arată că șoferul este inapt să conducă, Poliția trebuie să fie notificată în termen de maxim 24 de ore.

Șoferul are apoi 3 zile să predea permisul auto autorităților.

Dacă nu o face, poliția poate dispune retragerea dreptului de a conduce.

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90