930X122 MAIA

imobiliare

Tranzacții imobiliare în Argeș

Tranzacții imobiliare în Argeș.

Citiți și: Piața imobiliară, încotro? Câte tranzacții s-au făcut în acest an

Românii au cumpărat cu 5% mai multe apartamente, case sau terenuri în primele trei luni din acest an față de 2021, arată datele Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI).

În Argeș au fost încheiate în perioada menționată 1.085 de tranzacții, dintre care 230 au vizat apartamente sau garsoniere, iar 217 locuințe individuale (case). Alte 330 de tranzacții au fost cu terenuri agricole.

Citiți și: Șoc pe piața imobiliară!

Cele mai multe tranzacții s-au parafat în București, acolo unde au fost peste 32.500 de tranzacții, din care 13.000 se referă la unități individuale, adică apartamente, iar peste 19.500 au reprezentat tranzacții cu terenuri intravilane, cu și fără construcții, potrivit datelor ANCPI.

Bucureștiul este urmat de județul Ilfov, unde au fost tranzacționate aproape 11.500 de apartamente, case și terenuri. Din total, doar 1.866 reprezintă unități individuale, restul fiind tranzacții cu terenuri cu sau fără construcții, iar o mică parte este reprezentată de tranzacțiile cu terenuri extravilane, agricole și neagricole.

Dacă cele mai mai două piețe sunt în București și județul care-l înconjoară, cea mai mare piață imobiliară din provincie este cea din județul Timiș, acolo unde au fost parafate 9.080 de tranzacții, și care a depășit județele Cluj și Brașov față de datele disponibile pentru aceeași perioadă a anului trecut, când totalul tranzacțiilor a fost de aproape 8.000.

La polul opus, cele mai puține tranzacții se fac în județele Covasna, Caraș-Severin, Sălaj, Călărași și Teleorman.

555×222  MAIA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90