930×122 CAPRA 5

polițiști locali

Trotinetiștii, în vizorul Poliției Locale!

Trotinetiștii, în vizorul Poliției Locale!

Citiți și: Decizie crucială pentru cei care folosesc trotinetele electrice! Lege schimbată

O propunere de modificare a Legii poliției locale, depusă recent la Senat, îi vizează direct pe trotinetiști. Conform acesteia, Poliția locală ar putea primi atribuții în ceea ce priveste constatarea contravențiilor și sancționarea acestora, în cazul în care au fost săvârșite de către conducătorii de trotinete electrice.

Până la adoptarea acestei modificări, polițiștii locali pot sancționa numai pietoni, bicicliști, conducători de mopede și de căruțe, dar nu și trotinetiști, singurii care au competențe în acest sens fiind polițiștii rutieri.

Citiți și: Pitești. Descoperire revoltătoare, în râu, lângă Vivo! Mall

În expunerea de motive care însoțește propunerea legislativă, inițiatorii acesteia menționează pericolul pe care trotinetiștii îl reprezintă pentru pietoni și ceilalți participanți la trafic, concretizat în numărul mare de accidente în care sunt implicați conducătorii de trotinete.

Indisciplina trotinetiștilor a atras nemulțumirea celorlalți participanți la trafic și atenția autorităților și în alte țări.

În multe capitale europene (Roma, Oslo, Stockholm și Lisabona), utilizarea trotinetelor electrice de închiriat a fost serios restricționată, în vreme ce alte metropole au interzis cu totul circulația lor (Barcelona, Montreal). Parisul este cel mai recent exemplu în acest sens, municipalitatea capitalei franceze urmând să interzică folosirea trotinetelor electrice de închiriat începând cu data de 31 august.

Detalii, AICIi – Cei care folosesc trotinete electrice ar putea fi amendați și de polițistii locali

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

SMART KIDS 570×90