New Profesional Consult 930 x 122

transport

TRUCK&BUS ÎN CÂMPULUNG. TRANSPORTURILE DE PERSOANE ŞI MARFĂ, LA CONTROL

Truck&Bus și în municipiul Câmpulung (foto), acolo unde maşinile de transport public de persoane şi cele de transport marfă sunt verificate, în trafic, în cadrul unei acțiuni desfăşurate simultan în toate statele membre ale UE, pentru prevenirea accidentelor rutiere grave.

Citiți și: Vești bune! Este oficial: elevii primesc bani!

 

 

Citiți și: Decizie dură privind transportul în comun! Șoferii sunt obligați

 

Activitățile vizează depistarea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, purtarea centurii de siguranţă, respectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, a dimensiunilor de masă şi gabarit, deţinerea certificatului de competenţă profesională şi a documentelor de transport, a inspecţiei tehnice periodice.

„Polițiștii rutieri argeșeni participă la acțiunea TISPOL TRUCK&BUS, aflată în desfăşurare în săptămâna în curs, pentru creșterea gradului de siguranță în trafic și diminuarea riscului de implicare în evenimente rutiere de orice fel a conducătorilor de autovehicule de transport marfă, precum şi de transport persoane.

Autobuze, microbuze, precum şi alte autovehicule de transport persoane sau mărfuri sunt oprite pentru control în perioada 12 – 18 octombrie a.c., în cadrul acțiunii care se desfășoară conform calendarului de activități al Organizației Polițiilor Rutiere Europene – TISPOL, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Controalele polițiștilor vor avea în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vor viza și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

Totodată, polițiștii rutieri argeșeni vor folosi cele două aparate pentru detectarea consumului de substanțe psihoactive din dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Argeș”, se arată într-un comunicat al IPJ Argeș.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90