Donaris 930 x 122

cnair

ULTIMA ORĂ: SE ÎNCHIDE TRANSFĂGĂRĂȘANUL

Ultima oră: Se închide Transfăgărășanul. Luni, 4 noiembrie 2019, circulația rutieră va fi închisă complet pe perioada sezonului rece pe DN 7C Transfăgărăşan între kilometrii 104+000 (Piscu Negru) și 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă).

Citiți și: CNAIR, anunț despre rovinietă

Informația este furnizată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Decizia închiderii acestui sector de drum a fost luată în conformitate cu Regulamentul de funcţionare al Transfăgărăşanului, dar şi din cauza instabilității atmosferice la altitudine, care poate produce fenomene meteorologice extreme în orice moment, potrivit sursei citate.

Citiți și: Vestea zilei despre Transfăgărășan!

Sectorul de drum închis circulaţiei va fi semnalizat corespunzător.

Conform regulamentului de funcționare al drumului, Transfăgărășanul este deschis numai 4 luni pe an. Același regulament menționează că drumul se redeschide complet traficului rutier (adică şi pe tronsonul de la km 104+000 – Piscul Negru și până la km 130+800 – Bâlea Cascadă) pe 1 iulie şi se închide pe 1 noiembrie.

În același regulament se precizează că perioada de închidere a Transfăgărășanului (1 noiembrie – 30 iunie) poate fi decalată în funcţie de condiţiile meteo şi de starea părţii carosabile a drumului. Deschiderea circulaţiei se face numai după o revizie specială realizată de Compania Naţională de Drumuri.

Supernova_2022_januar_web_bannerji_555x222_ROM

Comentarii

New Profesional Consult 570×90