New Profesional Consult 930 x 122

caldura

Ultimele tarife la căldură. Anunțul zilei!

Ultimele tarife la căldură. Anunțul zilei!

Citiți și: Important: Informare oficială de la Termo Calor! Sunt vizați toți utilizatorii

Municipalitatea informează piteștenii care va fi prețul local de facturare a energiei termice de care beneficiază municipiul Pitești.

De asemenea, conform noii Metodologii de ajustare și modificare, prețurile și tarifele energiei termice se vor exprima în MWh.

Citiți și: Anunțul care schimbă tot în Pitești! Atenție, mare atenție!

Iată comunicatul:

,,Prețul local de facturare a energiei termice furnizate populației din municipiul Pitești, cu exprimarea energiei termice facturate în MWh (megawatt oră), nu influențează creșterea costurilor pentru utilizatori, în anul 2024.

De la data intrării în vigoare a noii Metodologii de ajustare și modificare a prețurilor și tarifelor aferente activităților de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice din cadrul serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat, prețurile și tarifele energiei termice se vor exprima în MWh.

Pentru conversia prețurilor energiei termice din lei/Gcal în lei/MWh, A.N.R.E. utilizează relația:

Preț (lei/MWh) = Preț (lei/Gcal) / 1,163

Ultimele tarife la căldură. Anunțul zilei!

Prin urmare, actualul preț local de facturare a energiei termice către populație, exprimat în noile unități de măsură, va fi de 325,65 lei/MWh (fără TVA), valoarea rezultând din prețul de 378,73 lei/Gcal (fără TVA) – aprobată prin HCL Pitești nr. 643/21.12.2023 – împărțită la factorul de 1,163.

Astfel, prin implementarea unității de măsură MWh, suma plătită pentru aceeași cantitate de energie termică furnizată rămâne neschimbată.

În conformitate cu art.4 HG 1487/2009 pentru modificarea și completarea HG nr. 755/2004 privind aprobarea unităților de măsură legale, începând de la 01.01.2010 s-a realizat transpunerea în legislația națională a Directivei CE nr. 80/181/1992 cu modificările și completările viitoare, precizând faptul că unitățile de măsură legale privesc mijloacele de măsurare utilizate, iar măsurările efectuate și indicațiile de mărime trebuie exprimate în unități de măsură aparținând sistemului internațional de unități de măsură.

Având în vedere prevederile Legii nr. 139/2022 pentru aprobarea O.U.G. nr. 120/2021 privind administratrea, funcționarea și implementarea sistemului național privind factura electronică RO e-Factura și factura electronică, în România se impune utilizarea obligatorie a sistemului de facturare electronică prin folosirea megawatt-ului oră (MWh) ca unitate de măsură a energiei termice, recunoscută în sistemul internațional de unități de măsură – SI.”, se arată în comunicatul de presă.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90