Donaris 930 x 122

alpinist

FORMIDABIL! UN ARGEŞEAN VREA SĂ CUCEREASCĂ FĂRĂ TUB DE OXIGEN UN VÂRF DE 8.000 DE METRI!

Alpinistul argeşean Alex Găvan, unul dintre performerii de top ai României la altitudine extremă, va pleca mâine, 11 iunie, într-o nouă expediţie în munţii Karakorum pentru a escalada vârful Broad Peak (8.047 de metri), fără tub de oxigen şi fără sprijinul şerpaşilor.

Citiți și: Argeș. Pericol maxim la munte!

Muntele se află în Pakistan, la graniţa cu China, având o creastă somitală de peste 1,5 kilometri, de unde îi vine şi numele. Expediţia va începe pe 11 iunie şi va dura aproximativ două luni, ascensiunea finală a vârfului de 8.047 de metri fiind planificată pentru sfârşitul lunii iulie, după finalizarea perioadei de aclimatizare.

Alex Găvan s-a născut pe 19 mai 1982 în comuna argeșeană Cepari. Este alpinist şi fotograf, fiind primul român care a cucerit vârfurile Gasherbrum I (8.080 de metri) şi Makalu (8.485 de metri). Pe 2 octombrie 2006, atunci când a urcat pe Cho Oyu, a devenit cel mai tânăr alpinist român care a reuşit ascensiunea unui optmiar (vârf de peste 8.000 de metri altitudine).

Citiți și: Argeș. Avertisment important!

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90