New Profesional Consult 930 x 122

covid-19

UN PACIENT DEPISTAT CU COVID-19 A PUS PE JAR O SECȚIE ÎNTREAGĂ A SPITALULUI JUDEȚEAN

Un pacient depistat astăzi cu COVID-19 a pus pe jar o secție întreagă a Spitalului Județean de Urgență din Pitești: Chirurgie II.

Citiți și: Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a fugit din Spitalul Județean

Omul a făcut testul pentru noul coronavirus încă de săptămâna trecută, la internare. Sâmbătă a fost operat, iar de atunci a intrat în contact cu toată secția.

„Este vorba de un pacient internat pentru un abces la picior. Conform procedurii, a fost testat la internare. Procedura nu cere să aștepți rezultatul, pentru că rezultatul poate veni și în două-trei zile și a fost operat. Astăzi a venit rezultatul, care a fost pozitiv. Normal că după un rezultat pozitiv, pacientul se transferă într-un spital COVID-19. Eu am recomandat să meargă la Spitalul Câmpulung”, a declarat, pentru ePitești.ro,  dr. Gheorghe Frătoaica, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Pitești.

Citiți și: Pitești. La Spitalul Județean va avea loc ceva extraordinar!

Potrivit unor surse ePitești.ro, pacientul a fost transferat în cele din urmă la Mioveni.

Toți vor veni la serviciu”

Medicii, asistentele, infirmierele și toți cei care au intrat în contact cu pacientul confirmat pozitiv vor fi testați abia săptămâna viitoare (efectuarea mai devreme a testărilor ar fi irelevantă).

„Tot personalul a avut echipament de protecție. Conform procedurii, în ziua a șasea, a șaptea, vor fi testați toți. Până atunci, toți vor veni la serviciu, conform procedurii aprobate”, a mai declarat, pentru ePitești.ro,  dr. Gheorghe Frătoaica, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Pitești.

(Foto descriptiv: ANSA.IT)

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90