New Profesional Consult 930 x 122

reținut

Un român care plănuia un atac terorist a fost reținut!

Un român care plănuia un atac terorist a fost reținut!

Citiți și: „Chestor” săltat de Poliție și băgat în arest

Un brașovean care promova meseaje de propagandă, cu intenția de a instiga la săvârșirea unui act terorist, a fost reținut în urma unei anchete a polițiștilor și a procurorilor DIICOT.

Acesta intenționa să săvârșească un act terorist și parcursese procesul de radicalizare.

Citiți și: Culmea tupeului! Șofer prins băut la volan, de două ori într-o zi

Bărbatul din județul Brașov era bănuit de procurarea, deţinerea, confecţionarea, fabricarea, transportul sau furnizarea de produse ori tehnologii cu dublă utilizare sau de produse militare ori de materii explozive sau inflamabile, în scopul producerii de mijloace distructive de natură să pună în pericol viaţa, sănătatea oamenilor, animalelor sau mediul.

De asemenea, e acuzat de promovarea unui mesaj prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism.

Un român care plănuia un atac terorist a fost reținut!

„Din cercetările efectuate a reieșit că, în cursul anului 2023, bărbatul bănuit și-ar fi creat un cont pe o platformă de socializare prin intermediul căruia, în mod repetat, la diferite intervale de timp și în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi adus elogii unor organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu și unor lideri ai acestora, cu intenţia de a instiga la săvârşirea unui act de terorism.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, folosind sisteme informatice, ar fi accesat, în mod repetat, de pe același cont, materiale de propagandă teroristă şi ar fi deţinut, fără drept, astfel de materiale, în scopul însuşirii ideologiei teroriste, ca parte a unui proces de radicalizare pe care l-ar fi parcurs.

Totodată, bărbatul ar fi accesat şi distribuit în mediul online, pe aceeaşi reţea socială, un material conținând instrucţiuni cu privire la fabricarea sau folosirea de explozivi, arme de foc sau orice alte arme, substanţe nocive sau periculoase ori cu privire la tehnici sau metode specifice de săvârşire sau sprijinire a săvârşirii unor acte de terorism”, arată DIICOT.

A fost efectuată o percheziție domiciliară la locuința acestuia, unde au fost descoperite și ridicate sistemele informatice care ar fi fost utilizate la săvârşirea infracţiunilor.

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus reținerea pentru 24 de ore a bărbatului bănuit.

Detalii, AICI – Ultimă oră: Un bărbat care plănuia un atac terorist în România a fost arestat la Brașov

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90