Donaris 930 x 122

daniel lupu

UPDATE: ALERTĂ. POSIBIL NOU FOCAR DE PESTĂ PORCINĂ AFRICANĂ ÎN ARGEȘ?

UPDATE: Alertă. Posibil nou focar de pestă porcină africană în Argeș? Instituția Prefectului – Județul Argeș ne comunică:

Citiți și: Pesta porcină africană scumpeşte carnea de porc cu 25%

”Pe teritoriul judeţului Argeş, pe data de 11 decembrie 2018, într-o gospodărie din comuna Stoeneşti, au fost descoperite decedate trei exemplare de suine. O echipă a Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş s-a deplasat la faţa locului pentru a preleva analizele specifice în astfel situaţii.

Rezultatele acestor analize vor fi comunicate în timp util şi, în funcţie de acestea, se va acţiona în consecinţă.

Citiți și: ANUNŢ DSVSA PRIVIND VÂNZAREA PORCILOR

Le reamintim cetățenilor că sprijinul şi înţelegerea lor sunt esenţiale pentru respectarea tuturor măsurilor de prevenire a pestei porcine africane, având în vedere gravitatea bolii şi consecinţele economice grave generate de apariţia ei.

Orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar, la DSVSA Argeş sau autorităţii locale, respectiv primarului localităţii”.

Trei porci au murit astăzi într-o gospodărie din comuna argeșeană Stoenești.

Prin urmare, o echipă a Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Argeș a ajuns la fața locului pentru a preleva probe, care urmează să fie trimise la laborator.

”Am prelevat probe să vedem dacă este vorba de pestă porcină africană. Așteptăm să vedem analizele de laborator, să vedem ce spune rezultatul, rezultat pe care îl vom avea cel târziu vineri (n.r. – 14 decembrie 2018) dimineață”, precizează pentru ePitești directorul executiv al DSVSA Argeș, Daniel Lupu.

Până în prezent, în județul Argeș a fost înregistrat un singur focar de pestă porcină africană, într-o gospodărie din comuna Negrași. (Foto: Arhivă – descriptiv) 

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441