- Publicat de: Mihaela Grigorescu
- 16-05-2018, ora 9:34
- Știri
UPDATE: AREST PENTRU INFIRMIERELE DE LA JUDEȚEAN
UPDATE: Tribunalul Argeș a dispus următoarele măsuri împotriva celor trei infirmiere de la Spitalul Județean de Urgență din Pitești (Ionel Daniela Moca, Gabriela Daniela Gheorghe și Gazela Sandu) care fac obiectul unui dosar instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș:
Citiți și: Poliția Română și-a amendat doi agenți”1.În temeiul art. 226, alin. 1, C.pr.pen., admite în parte propunerea Ministerului Public – Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.
2.În temeiul art. 226, alin. 1 şi 2, C.pr.pen, rap. la art. 223, alin. 2, C.pr.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatei MOCA IONICA DANIELA (fostă ŢÎNTOACĂ) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 16.05.2018 şi până la data de 14.06.2018, inclusiv.
Citiți și: Viteza maximă legală cu care poate circula o mașină de Poliție3.În baza art. 227, alin. 1, C.pr.pen., respinge propunerea de arestare preventivă cu privire la inculpatele GHEORGHE DANIELA GABRIELA şi SANDU GAZELA. În baza art. 227, alin. 2, C.pr.pen., dispune luarea faţă de acestea a măsurii preventive a arestului la domiciliu, prev. de art. 218, C.pr.pen., pe o perioadă de 30 de zile, de la 16.05.2018 şi până la data de 14.06.2018 inclusiv.
În baza art. 221., alin 1, C.pr.pen., impune inculpatei GHEORGHE DANIELA GABRIELA obligaţia de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, respectiv pe durata măsurii preventive, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.
În baza art. 221, alin. 2, C.pr.pen., impune inculpatei GHEORGHE DANIELA GABRIELA pe durata arestului la domiciliu următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată; să nu comunice cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor sau cu martorii ori experţii din cauză.
În baza art. 221, alin. 1, C.pr.pen., impune inculpatei SANDU GAZELA obligaţia de a nu părăsi imobilul unde locuieşte, respectiv pe durata măsurii preventive, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza.
În baza art. 221, alin. 2, C.pr.pen., impune inculpatei SANDU GAZELA pe durata arestului la domiciliu următoarele obligaţii: să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemată; să nu comunice cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor sau cu martorii ori experţii din cauza.
În baza art. 221, alin. 4, C.pr.pen., atrage atenţia inculpatelor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. (…)”, se arată în decizia magistraților.
Polițiștii argeșeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au făcut ieri mai multe percheziții într-un dosar cu acuzații de luare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, fals intelectual și uz de fals.
Perchezițiile au avut loc și la Spitalul Județean de Urgență din Pitești. Trei infirmiere au fost reținute pentru 24 de ore.
”Au fost puse în aplicare mandate de aducere și s-a luat măsura reținerii a trei infirmiere care lucrau la Spitalul Județean. Azi ele vor fi prezentate Tribunalului cu propunere de luare a unei măsuri preventive.”, precizează într-o declarație pentru ePitești Florin Popa, purtător de cuvânt al Poliției Argeș.
“Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Inspectoratul General al Poliției Române, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, au efectuat 9 de percheziţii într-un dosar penal în care se desfășoară cercetări cu privire la săvârșirea infracţiunilor de luare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, fals intelectual și uz de fals.
Au fost vizate domiciliile unor persoane care ar fi pretins sau primit bani de la diverse persoane interesate de servicii medicale, cu scopul traficării influenței pe lângă personalul medical competent.
Percheziții au fost desfășurate și la unități medicale.
Din cercetări a rezultat că în perioada 2017-mai 2018, prin intermediul unor angajați ai unor unități medicale, mai multe persoane ar fi obținut înscrisuri medicale care să ateste o anumită stare de sănătate sau diagnostice medicale fără prezența lor efectivă în vederea examinării medicale.
Polițiștii au ridicat telefoane mobile și suporți de memorie, acte medicale și alte înscrisuri, care ar fi fost folosite în activitatea infracțională.
Trei persoane au fost reținute pentru 24 de ore.”, transmite și Poliția Română.
Infirmierele ar lucra la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) și la Policlinica Spitalului Județean. Vom reveni cu amănunte.