Donaris 930 x 122

bcco pitești

UPDATE – ARGEȘ: PERCHEZIȚII. TRAFIC DE PERSOANE ȘI PROXENETISM

UPDATE (17 IANUARIE) – Argeș: Percheziții. Trafic de persoane și proxenetism. ”În urma audierilor și administrării materialului probator, până în acest moment 2 tineri, de 23, respectiv 18 ani, ambii din municipiul Câmpulung, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile”, a transmis Poliția Argeș.

Citiți și: Video – Crima din Prundu. Percheziții în Ștefănești, la locuințele celor doi minori suspecți

UPDATE: Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism ( D.I.I.C.O.T.) precizează:

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada octombrie 2016-octombrie 2017, suspecții au racolat prin inducere în eroare, folosind metoda „loverboy”, 10 tinere cu o situație materială precară, pe care le-au transportat în orașul Lausanne, Elveția, acolo unde le-au constrâns să se prostitueze stradal, chiar și în condiții de ger extrem ori atunci când aveau probleme de sănătate, supraveghindu-le activitatea de racolare a clienților.

Citiți și: Percheziții pentru destructurarea unei grupări specializate în fapte de înșelăciune și fals în declarații

Majoritatea suspecților deveneau agresivi atunci când erau nemulțumiți de sumele de bani câștigate de persoanele vătămate, pe care și le însușeau în cvasitotalitate, ori atunci când considerau că acestea petrec prea mult timp cu un client.

Printre persoanele exploatate se află și o tânără care a fost cumpărată de 3 dintre suspecți de la un suspect, care o recrutase prin metoda „loverboy”.

La data de 30.11.2016 una dintre tinerele exploatate a fost ucisă de către un client, prin aplicarea a 26 de lovituri de cuțit, cadavrul acesteia fiind transportat și abandonat într-o pădure din apropierea orașului francez Becanson, situat la granița cu Elveția”.

La această oră, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (B.C.C.O.) Pitești, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. și cu sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, descind la locuințele unor persoane bănuite de infracțiuni de criminalitate organizată.

Polițiștii de Combatere a Criminalității Organizate din Pitești și Maramureș, sub coordonarea procurorilor de la D.I.I.C.O.T. Pitești, desfășoară 11 percheziții domiciliare în județele Argeș (zona Câmpulung Muscel) și Maramureș și alte două în Elveția, la locuințele unui număr de 9 persoane.

Acțiunea, la care participă și jandarmi, are loc într-un dosar penal de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și proxenetism.

Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2016-2019, membrii grupării ar fi constrâns 1o tinere să practice prostituția în Elveția și Italia, cu scopul de a obține foloase materiale.

Membrii grupării foloseau pentru atragerea victimelor metoda ,,loverboy”, după care transportau tinerele în afara ţării, acolo unde, prin acte de violenţă fizică şi psihică, le constrângeau să practice prostituția şi să fure în dauna consumatorilor de servicii sexuale.

Din activitatea infracțională, cei în cauză ar fi obținut peste 2 milioane de euro.

23 de persoane vor fi duse la sediul D.I.I.C.O.T. Pitești pentru audieri.

[555x222px]Destinatia-Ideala-Iarna-ePitesti

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441