NOR CURIER 930X122

salvamont

UPDATE: TURISTUL RĂTĂCIT ÎN MUNȚII FĂGĂRAȘ A FOST GĂSIT

UPDATE, ora 11: Turistul rătăcit în Munții Făgăraș a fost găsit, cu puțin timp în urmă, pe piciorul Lespezi. Omul este aproape epuizat după ce a umblat toată noaptea pe munte, dar starea lui de sănătate este bună. 

Citiți și: A nins în Argeș!

Bărbatul are 33 ani și este din Arad. 

Știrea inițială:

Citiți și: Intervenție urgentă pe munte pentru un bărbat!

Echipele de salvare au reluat în această dimineață căutările în cazul unui turist rătăcit duminică seara în zona vârfului Negoiu din Munţii Făgăraş.

Printr-un apel la 112, omul a anunţat că la coborârea de pe vârful Negoiu a pierdut poteca marcată spre Strunga Doamnei şi că este dezorientat, neştiind practic unde se află.

Înainte să se descarce telefonul și să piardă orice legătură cu dispeceratul și salvatorii, omul a apucat să spună că a găsit un marcaj bandă albastră, ceea ce i-a făcut pe salvamontişti să creadă că este undeva în zona Şaua Podeanu.

“Salvatorii montani de la Baza de salvare montană Cota 2000 au plecat spre șaua Podeanu bazându-se și pe coordonatele primite de la operatorul 112. Vremea este foarte urâtă în Făgăraș, plouă, temperatura undeva la 7-8 grade. Telefonul apelantului s-a descărcat făcând și mai grea operațiunea de localizare a acestuia”, preciza, aseară, Salvamont Argeș.

În sprijinul salvamontiştilor a venit şi un echipaj al Jandarmeriei Montane de la postul Arefu, însă la coordonatele primite, salvatorii n-au găsit pe nimeni, pentru că, cel mai probabil, omul nu a rămas pe loc.

Salvamont a retras aseară echipa de la Negoiu. Căutările au fost reluate azi cu mai mulţi salvatori.

“Avem dispozitiv desfășurat din 4 autoturisme si 10 salvatori montani, plus câini”, a precizat, în această dimineață, Ion Sănduloiu, șeful Salvamont Argeș.

De precizat că, duminică seara, a mai avut loc o intervenţie a Salvamont Argeş. Salvatorii din formaţia Nucşoara au pornit în recuperarea unui grup de patru persoane surprinse de furtuna ce s-a dezlănţuit în zona montană.
În grupul ce se întorcea de pe vârful Moldoveanu se afla şi un bărbat de 75 de ani.

Doi dintre turişti, un bărbat şi copilul acestuia au reuşit, între timp, să coboare singuri de pe munte. O femeie și bărbatul de 75 de ani s-au adăpostit la bordeiul ciobanilor de sub Buduri şi au aşteptat salvamontiştii care, la urcare, s-au întâlnit cu un urs, paşnic, din fericire.

Foto: Facebook Salvamont Argeș

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90