NOR CURIER 930X122

concedieri

Val de concedieri! Mii de români vor rămâne fără loc de muncă

Din cauza economiei în scădere, autoritățile anunță concedieri în masă. Mii de români vor rămâne fără loc de muncă.

Citiți și: ,,Urmează scumpiri în lanț și concedieri în masă”

Vor fi afectați de această măsură atât angajații de la stat, dar și de la privat, în prima linie aflându-se salariații de la Complexul Energetic Oltenia şi cei de la TAROM.

Ministerul Economiei anunță o criză de materii prime, din cauza căreia mai mulți români fie vor fi trimiși în șomaj tehnic, fie vor rămâne pur și simplu fără un loc de muncă, scrie Antena 3.

Citiți și: Guvernul anunță ziua în care încep oficial concedierile!

Până la finalul anului 2022, de la TAROM ar trebui să plece 300 de oameni. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunţat că în această săptămână va discuta cu Comisia Europeană un plan de restructurare.

2 MII DE ROMÂNI VOR FI CONCEDIAȚI

Complexul Energetic Oltenia, cel mai mare producător de energie pe cărbune din România, are deja un plan de restructurare, deci și aici sunt și vor fi concedieri.

În acest plan de restructurarea este prevăzută reducerea personalului de la 11.000 de salariaţi, câți sunt în prezent, la 4.600 până la finalul lui 2022.  Deci, în jur de 2 mii de angajaţi ar putea fi concediați, potrivit sursei citate anterior.

Și la Romsilva sunt probleme. Deja s-au întrerupt contractele a 400 de salariați.

VEȘTILE NU SUNT DELOC BUNE

Experții sunt de părere că probleme vor exista și în domeniul privat, nu doar în cel de la stat. Ne așteaptă o criză de materii prime, potrivit spuselor Ministerului Economiei.

În sectorul construcțiilor, deja nu se mai găsesc multe materii prime.

Foto descriptiv: Realitatea Oltului

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Un comentariu

  • Florin spune:

    Parlamentari și primari nu concediază au salarii mari ,nu știu pentru ce primesc salariu

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3