Donaris 930 x 122

copii

Veste bună pentru cuplurile care nu pot avea copii!

Veste bună pentru cuplurile care nu pot avea copii!

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

Deși trebuia să fie accesibil până acum, programul prin care cuplurile sau femeile infertile care doresc să aibă copii vor putea accesa cei 15.000 lei pentru proceduri de fertilizare abia din 1 decembrie 2022.

Cel puțin această este data prevăzută în proiectul de ordin inițiat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse (MFTES) ce conține normele de aplicare ale programului de creștere a natalității, oficializat recent.

Citiți și: Cantonament cu final nefercit, în Argeș. Mai mulți copii au ajuns la spital

În cadrul programului, un beneficiar poate primi ajutorul de stat pentru maximum trei proceduri pe an pe toată durata desfășurării programului.

Beneficiul social se va acorda sub formă de două vouchere, înmânate în același timp, unul pe card, cu suma de 5.000 lei, aferent tratamentului medicamentos, și unul pe hârtie, în valoare de 10.000 lei, utilizabil pentru procedurile medicale specifice.

Condițiile care trebuie îndeplinite în același timp pentru acordarea banilor sunt:

vârsta femeii beneficiare să fie cuprinsă între 20 și 45 de ani;
cei doi membri ai cuplului (căsătoriți sau nu)/femeia infertilă să aibă domiciliul în România;
cei doi membri ai cuplului/femeia infertilă să aibă calitatea de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate din România;
procedurile medicale de specialitate recomandate să se desfășoare într-o unitate medicală de pe teritoriul României, afiliată programului și autorizată să desfășoare astfel de activități.

Beneficiul se va acorda pe principiul „primul venit – primul servit” începând cu 1 decembrie 2022, pentru programul din acest an ce vizează maximum 2.500 de beneficiari. În schimb, din 1 ianuarie 2023 ajutorul de stat va putea fi cerut de maximum 10.000 de beneficiari.

În termen de șase luni de la data includerii în program, beneficiarii au obligația de a iniția procedura de fertilizare in vitro.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90