NOR CURIER 930X122

copii

Veste bună pentru cuplurile care vor să aibă copii

Veste bună pentru cuplurile care vor să aibă copii

Citiți și: Val de îmbolnăviri! Afecțiunea care nu „dă semne că se va opri!”

Persoanele ce doresc să obțină vouchere în valoare de 15.000 de lei acordate în cadrul programului pentru creșterea natalității vor putea transmite online actele necesare.

Ele pot fi transmise nu doar prin e-mail, așa cum e acum, ci și printr-o platformă digitală dedicată.

Citiți și: Cantonament cu final nefercit, în Argeș. Mai mulți copii au ajuns la spital

Proiectul de ordin a fost pus joi în dezbatere la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse (MFTES).

În aceste cazuri, contractul de acordare a voucherelor se va putea putea semna olograf (de mână) sau prin semnătură electronică calificată.

Proiectul de ordin de la MFTES are ca scop modificarea normelor de aplicare a Programului social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure.

Scopul este creșterea natalității, așa cum este numit, în mod oficial, programul prin care persoanele interesate pot cere 15.000 lei de la stat pentru proceduri de fertilizare.

Cea mai importantă schimbare propusă acum este introducerea unui nou mod de transmitere către autorități a actelor necesare pentru înscrierea în program.

Concret, dosarele vor putea fi transmise online de solicitanți și printr-o platformă digitală, nu doar prin intermediul adresei de e-mail natalitate@mfamilie.gov.ro, ca acum.

De asemenea, se stabilește faptul că, în cazul în care solicitantul are dosarul incomplet, Comisia de evaluare îl notifică o singură dată.

Dacă acesta nu depune actele solicitate în cel mult 15 zile calendaristice, autoritățile îl declară respins.

Sunt stabilite însă, prin proiectul de ordin, și măsuri ce vizează unitățile sanitare ce participă la acest program.

Concret, dacă unitățile sanitare partenere vor percepe de la beneficiari taxe pentru servicii ce nu intră în sfera medicală sau vor avea o conduită ce afectează imaginea programului, vor fi eliminate din lista partenerilor programului de stimulare a natalității.

Detalii, AICI – Dosarele pentru obținerea banilor pentru proceduri de fertilizare se vor putea transmite și printr-o platformă online, nu doar prin e-mail

Sursă foto: Arhivă/Descriptiv

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90