Donaris 930 x 122

salarii

Veste bună pentru mii de bugetari! Salarii mai mari cu 40%

Salariile a mii de bugetari ar putea crește cu 40%, potrivit unui proiect de lege.

Citiți și: Vești importante despre salariile argeșenilor!

Concret, este vorba despre proiectul noii legi a învăţământului preuniversitar care prevede o creştere de 40% pentru costurile salariale şi de 370% pentru cheltuielile materiale, a declarat, luni, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, notează Agerpres.

„Am reuşit să reglăm în acest an acoperirea costului standard pentru copiii antepreşcolari. Este vorba de o finanţare de 15.600 de lei.

Citiți și: Se întâmplă la 1 iunie! Salariul pentru acești români crește

Rămâne de rezolvat finanţarea pentru preşcolari şi pentru elevi. Este prevăzută o creştere în proiectul noii legi a învăţământului preuniversitar – sperăm să se adopte în forma aceasta, din această perspectivă a finanţării, cel puţin – de 40% pentru costuri salariale, de la 6.386 per elev la 9.000 de lei per elev, şi (…) avem o creştere de 370% a cheltuielilor materiale din care se pot asigura toate acele cheltuieli de funcţionare a şcolilor şi grădiniţelor.

E vorba de o creştere de la 485 de lei per elev, cât este costul standard pentru cheltuieli materiale acum, la 1.800 de lei per elev”, a precizat ministrul, care a participat la inaugurarea unui nou corp de clădire la Grădiniţa nr. 241 din Bucureşti.

„Trebuie să fie minim 20% investiţia în cheltuieli materiale în raport cu salariile. Deci, am spus 1.800 de lei cheltuieli materiale, faţă de 9.000 de lei cheltuieli salariale, asta prevede noul proiect al legii. În momentul de faţă, raportul nu este de 1 la 5, raportul este de 1 la 12, de la 485 de lei cheltuieli materiale, la 6.386 de lei cheltuieli salariale. În acest mod înţelegem să susţinem şi dezvoltarea resurselor umane, atât de importante, dar şi dezvoltarea infrastructurii atât de necesare”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Foto descriptiv: Wall-Street.ro

555 X 222 CUMPANA 2

Comentarii

Un comentariu

  • Daniel spune:

    Nu sunt împotriva măririlor salariale meritate dar mă întreb de unde se găsesc banii, sursa de finanțare??
    Uitați-va in jurul vostru oameni buni, țara e in paragină din multe puncte de vedere iar oamenilor le pasa doar de bani, bani, bani si iar bani…fara a-si face treaba pentru care sunt plătiți!
    Un pic de responsabilitate si dăruire nu strică!
    Oricum, România va falimenta in viitorul apropiat!

570 X 90 CUMPANA 3