New Profesional Consult 930 x 122

salariati

Veste de ultim moment! Ce se întâmplă cu salariile!

Veste de ultim moment! Ce se întâmplă cu salariile!

Citiți și: Ce se întâmplă cu salariile argeșenilor

Salariul minim ar putea crește începând cu 1 octombrie 2023, arată un proiect de hotărâre pus recent în dezbatere la Ministerul Muncii.

„Începând cu data de 1 octombrie 2023, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată prevăzut la art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii (…) se stabilește în bani, fără a include sporuri și alte adaosuri, la suma de 3.300 de lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 165,33 ore pe lună, reprezentând 19,96 lei/oră”, prevede proiectul de HG pus în dezbatere aseară la minister și pe care decidenții l-au discutat în cadrul întâlnirii Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social.

Citiți și: Vești teribile! Salariile argeșenilor, în picaj

Anul 2023 a început cu creșterea salariului minim în toate sectoarele de activitate, dar cea mai mare creștere a înregistrat-o sectorul construcțiilor.

Astfel, avem, la ora actuală, un salariu minim de 3.000 de lei (valoarea general aplicabilă) și unul de 4.000 de lei (în sectorul construcțiilor), precum și un beneficiu de netaxare la salariul de 3.000 de lei care se aplică tot anul acesta atâta timp cât nivelul salarial rămâne neschimbat – mai exact, angajatorii plătesc pentru brutul de 3.000 de lei taxe salariale ca pentru un salariu brut de 2.800 de lei.

Guvernul și-a propus să urce treptat salariul minim până în 2025, atingând valoarea de 3.900 de lei în 2024, iar în iulie anul acesta a apărut în presa centrală ideea că este luată în calcul o primă creștere chiar toamna asta, adică mai devreme cu aproape jumătate de an decât se așteptau antreprenorii.

Detalii, AICI.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 pe 90 Costache