EcoMoto 930×122

alocatie

Veste excelentă! Se dau 950 de lei de persoană!

În cadrul unui proiect de lege, se prevede creşterea consistentă a unor sume de bani.

Citiți și: Mai mulți bani pentru aceste persoane!

Este vorba despre alocația lunară a copiilor aflați în plasament, notează Financiarul.ro

Conform unui proiect de ordonanță aflat în dezbatere publică la Ministerul Familiei, aceasta ar putea crește de la 631 de lei, cât este în momentul de față, la 950 de lei.

Citiți și: MII DE FAMILII DIN ARGEȘ, ÎN DIFICULTATE EXTREMĂ

În prezent, în România, alocația lunară de plasament este acordată fiecărui copil care se află în plasament la o familie, persoană, asistent maternal, într-un serviciu de tip rezidențial al unui organism privat acreditat sau s-a instituit tutela, potrivit Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului.

Acești bani se plătesc persoanei, asistentului maternal, reprezentantului familiei, al organismului privat acreditat care a luat în plasament copilul sau tutorelui și este destinată asigurării de hrană, îmbrăcăminte, încălțăminte, materiale igienico-sanitare, manuale, jucării, sprijin pentru integrare socială, transport, condiții adecvate de locuit și pentru a acoperi cheltuieli de întreținere.

Pentru ca acest proiect să intre în vigoare, trebuie să fie adoptat de Executiv și publicat în Monitorul Oficial pentru a putea fi aplicat.

ALOCAȚIA DE STAT VA CREȘTE LA 243 DE LEI

De asemenea, important de precizat este și faptul că, anterior, Gabriela Firea a vorbit despre alocația copiilor, punctând că Guvernul le-a majorat deja, așa cum a promis, iar în continuare premierul țării, alături de ministrul de Finanțe și de cel al Muncii fac deja calculele pentru o nouă majorare a alocației la nivel național.

La acel moment, premierul preciza că toți copiii până în 2 ani vor primi 600 de lei, în timp ce alocația de stat va crește la 243 de lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani.

„Majorăm alocația de stat pentru copii și instituim acordarea anului viitor a unei indemnizații suplimentare pentru persoanele cu dizabilități, respectiv a 13-a indemnizație. Alocația crește la 600 de lei pentru cei de până la 2 ani sau până la 3 ani în cazul copilului cu dizabilități”, a spus Ciucă.

Foto descriptiv: Antena 1

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90