SMART KIDS 930X122

energie

Veste proastă privind prețul energiei electrice!

Veste proastă privind prețul energiei electrice!

Citiți și: Anunț de ultim moment: prețurile acestor alimente au fost decise

Românii cu mai multe locuințe pot plăti chiar și 5 lei/kWh pentru proprietățile care nu sunt adrese de domiciliu, chiar dacă a fost eliminată declarația pe propria răspundere, avertizează Asociația Energia Inteligentă.

„Eliminarea declarației pentru locul de consum nu elimină aplicabilitatea plafonării prețului la energie electrică pentru un singur loc de consum pentru intervalul 16 decembrie 2022 – 31 decembrie 2022, creând un blocaj în procesul de facturare pentru luna decembrie 2022 și astfel din nou întârzierea facturilor, dar mai ales, aducând pentru unii consumatori facturi mai mari pentru această perioadă”, precizează Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă (AEI), citat de Adevărul.

Citiți și: Alertă pentru fanii McDonald’s!

Conform declarațiilor oficialilor români din urmă cu câteva zile, „nici o lege nu se aplică retroactiv”, aspect întărit de poziția Curții Constituționale care arată că este neconstituțională retroactivitatea oricărei legi.

Astfel, OUG 192/28 decembrie 2022 care a eliminat declarația pe proprie răspundere pentru cei care au mai multe locuri de consum intră în vigoare de la 1 ianuarie 2023 de când poate să și producă efecte – adică nu sunt necesare declarații pentru mai multe locuri de consum și plafonarea se aplică indiferent de numărul locurilor de consum.

Până la acel moment, spune specialistul, rămân în vigoare legile așa cum au fost scrise ele, respectiv în perioada 16 decembrie – 31 decembrie 2022, respectiv se aplică plafonarea prețului la un singur loc de consum, pentru celelalte locuri de consum clientul nu beneficază, conform legislației în vigoare pentru aceasta perioadă (Legea 357/2022), de preț plafonat.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90