930 pe 122 COSTACHE

gratuitate transport feroviar

Vești bune pentru studenții din România

Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, a anunțat că studenții vor avea parte de mai multe beneficii din partea statului.

Citiți și: Noi burse în învățământ!

În primul rând este vorba despre majorarea locurilor din tabere. Acest subiect a fost primul discutat la ultima întâlnire cu reprezentanţii tinerilor din România, care a avut loc recent.

Am vrut neapărat să discutăm subiectul taberelor, mai ales că în curând şi studenţii intră în vacanţă. Avem în dezbatere publică proiectul pentru acest an şi am anunţat deja o majorare a numărului de locuri, de la 2.300 până la 3.500, mai mult decât anul trecut. Mi-aş fi dorit resurse şi pentru majorarea sumei pentru mesele zilnice din tabere care acum este 52 de lei/zi pentru fiecare student. (…) Creştem şi numărul de serii, de la 4 la 6, o dată cu majorarea numărului de locuri”, a anunţat Firea, potrivit g4media.ro

Citiți și: Noutate privind gratuitatea la transportul în comun

Conform aceleiași surse, ministrul a mai declarat că, şi în vacanţa de iarnă ar putea fi organizate tabere pentru tineri şi că se lucrează la deblocarea Legii Tineretului.

De asemenea, Gabriela Firea a anunţat şi că va propune revenirea gratuităţilor la trasportul cu trenul, pentru studenţi.

Reamintim că, de la începutul anului 2021, studenții au pierdut gratuitatea totală a transportului feroviar pentru a reduce din presiunea pusă pe bugetul statului.

Foto principal: descriptiv/ Sursă: spynews.ro

555 pe 222 COSTACHE

Comentarii

570 X 90 POSADA 3