Donaris 930 x 122

angajati

Vești excelente pentru angajații de la Dacia!

Vești excelente pentru angajații de la Dacia!

Citiți și: Dacia, noutăți absolute!

O lege apărută marți, ce vizează introducerea anumitor activități din sectorul construcțiilor de mașini, dar și din unitățile de producție ale minelor de minereuri în categoria locurilor de muncă în condiții speciale, va oferi posibilitatea, de la 1 ianuarie 2023, ca o nouă serie de salariați să se poată pensiona mai repede, conform Avocatnet.ro.

Legea 351/2022, care se va aplica de la 1 ianuarie 2023, stabilește introducerea în categoria locurilor de muncă în condiții speciale din Legea 263/2010 a sistemului de pensii publice “sectorul construcții mașini.

Citiți și: Adio! Acest tip de pensie DISPARE!

Este vizat personalul care își desfășoară activitatea în următoarele activități specifice (regăsite, o parte, și la Dacia):

-turnarea pieselor și lingourilor de oțel, în turnătoriile de oțel;

-turnarea pieselor de fontă, pieselor din aliaje neferoase și pieselor cu modele ușor fuzibile în turnătoriile de fontă, turnătoriile de aliaje neferoase și turnătoriilor de precizie;

-forjarea pieselor pe ciocane de peste două tone forță în secțiile de forjă;

-turnarea cuzineților din aliaje neferoase pe suport de oțel în turnătoriile de cuzineți;

-activitatea desfăşurată de către ingineri, subingineri şi tehnicieni, pe durata a cel puţin 50% din timpul normal de muncă, în secţiile de producţie respective.

Foto: Arhivă ePitești.ro/Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

3 comentarii

  • Cris spune:

    Pai se va aplica retroactiv ?Intelegeti ce vreau sa zic…Ca doar nu e vb sa se aplice pt cei care au iesit deja la pensie ci ma refer la anii deja lucrati de cineva si pe baza carora se va calcula de la anul posibilitatea de pensionare.Pt mine corect ar fi ca doar anii lucrati de acum incolo sa intre sub incidenta acestei modificari,ceea nu va fave sa existe un impact major chiar de la anul,cum scrieti dvs.Ma insel ?Nu mi se pare corect ca unele legi sa poata fi interpretate si aplicate retroactiv si unele ba.Cred ca legiuitorul ar trebui sa vina cu explicatii,daca nu exista deja.M-as mira sa-mi raspundeti chiar dvs pe mail sau aici caci vad ca nu prea vreti dialog cu cititorii.Poate nici cititori nu vreti si eu pierd timpul doar….

  • Ațipila spune:

    Pai, sindicatele au o mare putere la alegeri. Nu v-ați prins?
    Asa se face ca unele se pot aplica retroactiv, altele nu

  • Ionela Olteanu spune:

    În celelalte secti unde a fost grupa de ce nu se I mai pune??????

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3