930 x122 grota rece

amenzi

Vești foarte proaste pentru șoferi!

Vești foarte proaste pentru șoferi!

Citiți și: Amendă și permisul suspendat dacă faci asta pe autostradă!

Mecanismul de calculare a valorii punctului-amendă se va modifica.

Asta arată un proiect de ordonanță pus recent în dezbatere publică la Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Citiți și: Poți face pușcărie dacă ești prins cu așa ceva în mașină!

Punctul de amendă va reprezenta doar 5% din salariul minim brut, nu 10%, ca în prezent.

Însă, chiar dacă este vorba despre o scădere procentuală, valoarea în bani a punctului-amendă ar crește la 165 de lei, deoarece s-ar renunța la plafonarea anuală a valorii punctului-amendă la 145 de lei.

Vești foarte proaste pentru șoferi!

Practic, se va reduce valoarea punctului-amendă de la 10% la 5% din salariul minim brut pe țară. Cu toate astea, după ce schimbarea ar intra în vigoare și s-ar elimina și plafonarea anuală, valoarea punctului-amendă ar crește la 165 de lei (5% din 3.300 de lei, cât e salariul minim acum).

Valoarea punctului-amendă a fost plafonat de Guvern prin ordonanțe succesive la valoarea din 2017, respectiv la 145 de lei. Ultima plafonare, valabilă până la finalul anului, a fost stabilită prin OUG nr. 168/2022.

Schimbarea modului de calcul al punctului-amendă e programată să intre în vigoare pe 1 ianuarie 2024, dată la care expiră și plafonarea, ceea ce înseamnă că, în condițiile în care salariul minim se menține același, valoarea punctului-amendă va crește la 165 de lei.

Detalii, AICI – Regulile amenzilor de circulație, schimbate: Valoarea punctului-amendă va crește în 2024

Foto: Descriptiv

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90