New Profesional Consult 930 x 122

basarabia

Vezi ce-au făcut studenţii basarabeni din Piteşti de Ziua Naţională!

1 Decembrie 1918 reprezintă o dată extrem de importantă în istoria României. Şi studenţii basarabeni din Piteşti simt şi trăiesc româneşte de Ziua Naţională.

Citiți și: Bani de la stat pentru elevi și studenți!

Circa 30 dintre aceştia au fost în urmă cu puţin timp la monumentul din Pitești al artiştilor Doina şi Ion Aldea Teodorovici, respectiv al poetului basarabean Grigore Vieru şi au marcat în felul lor propriu Ziua Naţională a României.

„Înarmaţi” cu steaguri tricolore, ei au cântat „Dor de Eminescu”, au recitat poezii ale lui Vieru şi au depus flori la cele două monumente. La eveniment a fost prezent şi primarul Tudor Pendiuc, el însuşi cu rădăcini în Basarabia. Pendiuc le-a propus studenţilor basarabeni să prezinte momente artistice şi cu ocazia marcăzii Unirii României cu Basarabia, pe 27 martie.

Citiți și: Transformarea zonei Pitești Arena: Aproape 900 000 € investiție!

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90