Eurial 930 x 122

Pur și Simplu Verde

Video: Videoconferință de lansare a Asociației „Pur și Simplu Verde”

Vineri, 15 ianuarie, de la ora 16, este programată videoconferința de lansare a Asociației „Pur și Simplu Verde” o organizație nonguvernamentală, independentă și apolitică, înființată din convingerea că este nevoie de sprijinul și acțiunea societății civile pentru ca România să se dezvolte durabil.

Citiți și: Asociația Pur și Simplu Verde anunță câștigătorii concursului Teens for Green Cities

Asta pentru că dezvoltarea durabilă este soluția care satisface nevoile oamenilor în prezent, fără a compromite posibilitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi.

„Misiunea noastră este să creăm o comunitate activă de voluntari, care prin acțiunile lor să producă schimbări durabile în toate  domeniile și la toate nivelurile societății.

Citiți și: Pur și simplu verde: Susținem progresul economic și protejarea mediului înconjurător

Este necesar să acționăm urgent pentru a stopa schimbările climatice și efectele acesteia care afectează calitatea vieții și sănătatea și care provoacă azi pierderea accelerată a biodiversitații.

Programele, proiectele și acțiunile noastre  vor viza domenii precum protecția mediului, energie, educație, sănătate si digitalizare. Activitățile urmăresc  dezvoltarea comunităților locale și a întregii societăți.  Obiectivele și acțiunile asociatiei pot fi consultate în detaliu aici.

Activitatea  asociației este susținută de un consiliu științific, format din profesori de la universități prestigioase și reputați specialiști din străinătate.  Membrii Consiliului se vor implica în elaborarea strategiilor  și  acordă sprijin în toate problemele importante ale activității asociației.

Vrei să dai o mână de ajutor? Dacă da, vino și tu în echipa Pur și simplu Verde, ca membru  sau ca voluntar! Avem nevoie de oameni activi, integri și profesioniști, pentru a începe revolutia verde! Nu ai timp? Poți dona atât ca persoană fizică, cât și ca persoană juridică pentru a sprijini proiectele verzi ale asociației”, spune ec. Ioana Petrescu, președintele asociației.

Toți cei interesați sunt așteptați mâine, de la ora 16, live, pe Facebook si pe YouTube!

Aparna Mathur, senior economist în Consiliul Consilierilor Economici (Council of Economic Advisers) de la Casa Albă, agenție din cadrul Biroului Executiv al președintelui SUA care are rolul de a-I oferi acestuia sfaturi economice obiective în funcție de care se decid politicile interne și internaționale, vă așteaptă alături de alți experți internaționali și de importanți membri ai „Pur si simplu verde”.

Aparna Mathur activează și în Consiliul de conducere al departamentului de economie de la Universitatea din Maryland.
În 2005, a obținut doctoratul în economie la Universitatea din Maryland – College Park.
Dr. Mathur a fost cercetător în economie la institutul de politici publice, American Enterprise Institute din Washington, DC, unde a coordonat proiectul AEI-Brookings privind concediul familial și medical plătit, pentru care a fost inclusă în lista Politico 50 din anul 2017. Cercetările sale s-au concentrat pe inegalitatea veniturilor și mobilitate, politica fiscală, piețele muncii și întreprinderile mici. Dr. Mathur a fost și profesor ajunct la Scoala de Politici Publice a Universității Georgetown, actuala Școală de Politici Publice McCourt.
A vorbit de mai multe ori, din pozitia de expert, în fața Congresului American și a publicat articole în mai multe reviste științifice de top. Lucrările sale au fost citate în publicații renumite, precum The Economist, New York Times, Wall Street Journal, CNBC, Bloomberg, Financial Times și Businesswee
Iată cine mai participă:
George Papaconstantinou
Pe lista invitaților speciali de la lansarea “Pur și simplu verde” din 15 Ianuarie, se numără si George Papaconstantinou, economist de origine greaca, președintele School of Transnational Governance (STG), instituție care oferă predare și formare la nivel înalt pentru metodele, cunoștințele, abilitățile și practica guvernării dincolo de frontierele statului. Papaconstantinou este și director al Programului de educație executivă al STG. În colaborare cu Centrul de studii avansate EUI Robert Schuman, profesorul Papaconstantinou conduce proiectul “Transformarea guvernanței globale”.
Economistul George Papaconstantinou are un doctorat la London School of Economics si un master la Universitatea din New York.
A fost ministrul finanțelor în Grecia și ulterior ministrul mediului și energiei. A ghidat implementarea unui program de reformă referitor la procesele bugetare și de venituri, liberalizarea pieței, corporații listate la bursă și tranziția către o energie curată și o economie verde.
În prima parte a carierei sale, a lucrat ca economist senior la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică din Paris (1988 – 1998). În 1998, s-a întors în Grecia și a fost numit consilier al prim-ministrului de atunci pe probleme de „societate informațională”. Doi ani mai târziu, a fost numit secretar special pentru „Societatea informațională” la Ministerul Economiei și Finanțelor (2000-2002). Între 2002 și 2004 a ocupat funcția de membru al Consiliului consilierilor economici din Ministerul Economiei și Finanțelor, ca membru al consiliului de administrație al OTE (Organizația Elenă de Telecomunicații) și ca reprezentant al Greciei în cadrul Comitetului de politică economică al Uniunii Europene (CBE). În 2003 a coordonat „Strategia de la Lisabona” pentru reformele economice și sociale în timpul președinției elene a UE. A fost membru al consiliului de administrație al Institutului pentru Studii Strategice și de Dezvoltare, grupul de reflecție PASOK, din 2005 până în 2008. Între 2003 și 2007, Papaconstantinou a predat economie la Departamentul de Științe și Tehnologie de Management al Universității de Economie și Afaceri din Atena și a consiliat Comisia Europeană în domeniul cercetării și al societății informaționale, participând la diverse proiecte internaționale de cercetare.
Gilbert E. Metcalf
Un alt invitat special care va fi prezent la lansarea “Pur si simplu verde” este Gilbert E. Metcalf, profesor la Universitatea Tufts, o prestigioasă institutie privată de cercetare și învățământ din SUA, renumită și pentru promovarea rolului activ al cetățeanului in societate si importanta serviciului public.
Metcalf este cercetător la National Bureau of Economic Research și membru al organizației independente din Washington, DC , Resources For The Future. Împreună cu cei mai mari specialisti internaționali în domeniul mediului și al resurselor, alături de oameni de știință din domeniul schimbărilor climatice, Gilbert E. Metcalf analizează cele mai importante probleme de mediu și resurse cu care se confruntă omenirea.
Cercetările sale actuale se concentrează pe evaluarea și proiectarea politicilor în domeniul energiei și al schimbărilor climatice.
Consultant pentru importante organizații non-guvernamentale, Gilbert E. Metcalf a vorbit în repetate rânduri în fața Congresului SUA și a făcut parte din comisiile de experți ale Academiei Naționale de Științe și a Agenției SUA pentru Protecția Mediului.
În perioada 2011 și 2012, a fost secretar adjunct pentru mediu și energie în Departamentul Trezoreriei SUA, unde este și membru fondator al Consiliului SUA pentru Fondul Verde pentru Climă, cu sediul în ONU.
A publicat numeroase articole în reviste academice și cărți, unele dintre ele cu teme care dezbat politica energetică și fiscală.
Gilbert E. Metcalf are un doctorat în economie la Universitatea Harvard, un masterat în agricultură și economia resurselor la Universitatea din Massachusetts Amherst și a obținut licența în matematică la Amherst College.
Augustin Jianu
Augustin Jianu, membru al echipei „Pur și simplu verde”, este un antreprenor cu vastă experiență în dezvoltare software, securitate cibernetică și politici publice.
În 2017, a condus Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale în Guvernul României, devenind astfel cel mai tânăr ministru pe care l-a avut România în istoria post-decembristă.
Expert certificat în securitate cibernetică, a fost director general al CERT-RO, între 2014 și 2017. În această calitate, a reprezentat România în consiliul de administrație al ENISA (Agenția Uniunii Europene pentru Securitatea Rețelelor și Informațiilor).
A intrat în administrație publică în anul 2012, ocupând funcția de consilier al ministrului pentru societatea informațională și a fost implicat în proiecte precum dezvoltarea de sisteme și servicii de e-guvernare, infrastructură de internet în bandă largă și cooperare internațională.
Augustin Jianu este co-fondator și CEO al Dime.ly, un startup care își propune să revoluționeze industria BigData și care promovează și încurajează colectarea etică a datelor utilizatorilor, plătind redevențe acestora pentru datele furnizate.
De asemenea, este co-fondator al startup-ului românesc certME, axat pe servicii de identitate digitală și care permite gestionarea, verificarea şi garantarea identităţilor digitale de încredere.
Deține o diplomă de inginerie în informatică aplicată de la Universitatea „Politehnica” din București, având cunoștințe aprofundate despre algoritmi avansați, structuri de date și teoria sistemelor automate
Clara Volintiru
Clara Volintiru, membru al echipei “Pur și simplu verde”, este conferențiar universitar în cadrul Departamentului de Relații Economice Internaționale (REI) al Academiei de Studii Economice București.
A absolvit studiile doctorale la London School of Economics and Political Science (LSE) și a fost implicată în numeroase proiecte de cercetare internatională în domeniul științelor comportamentale, buna guvernanță și economia informală.
A fost consultant pentru mari organizații internaționale, precum Banca Mondială, Comisia Europeană, Eurofound, Comitetul Regiunilor sau think tank-ul britanic PRIAD.
Cele mai recente studii ale sale au apărut la Oxford University Press și în publicații de specialitate, precum European Political Science Review, Eastern European Politics sau Research & Politics. În spațiul public, comunică pe platforme online precum Forbes, EUROPP, Global Observatory, Emerging Europe sau Huffington Post.
Oana Bara
Din echipa „Pur și simplu verde” face parte și Oana Bara, absolventa a Facultatii de Management din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, cu o experiență de 15 ani în coordonarea proiectelor finanțate din fonduri europene. Cele peste 80 de proiecte în care a fost implicată, cu o valoare cumulata de peste 100 de milioane de euro, au avut ca principale obiective dezvoltarea unui ecosistem antreprenorial competitiv si eficient în România, prin încurajarea și sprijinirea demersurilor antreprenoriale responsabile, precum și dezvoltarea resurselor umane prin imbunatațirea nivelului de cunoștințe, competențe și aptitudini ale angajaților din diverse sectoare economice de activitate.

In prezent, Oana Bara contribuie la implementarea fondurilor europene si guvernamentale – sursa incontestabila de crestere economica sustenabila – din funcția de Head of Financing Programs in cadrul BCR

Alexandru Manda
Unul dintre membrii echipei „Pur și simplu verde” care vă va aștepta la lansare este Alexandru Manda, 21 de ani, student în anul III la Facultatea de Drept din București. În anul 2013, a fondat prima asociație de elevi din România, Asociația Elevilor din Constanța, unde a deținut funcția de președinte timp de 3 ani.
Ca reprezentant al elevilor, a militat pentru respectarea drepturilor la burse școlare, transport local în comun redus și manuale gratuite, pentru elevii din clasele a XI-a și a XII-a. Susținător fervent pentru o educație de calitate, Alexandru Manda coordonează în prezent proiectul de bună guvernare în educație “Școli curate”, o inițiavă a Societății Academice din România.
Ioannis Ioannou
Un alt  invitat special la lansarea din 15 Ianuarie este Ioannis Ioannou, profesor de leadership durabil și responsabilitate corporativă. Prin munca sa academică, rolurile de consiliere, predarea și implicarea cu directorii, el caută să înțeleagă cum și în ce măsură companiile și piețele de capital pot duce pe calea către un viitor durabil. A absolvit magna cum laude la Universitatea Yale, specializându-se în economie și matematică și deține un doctorat în economia afacerilor de la Harvard Business School.

În prezent, este conferentiar universitar la London Business School. Prof. Ioannou publică în mod regulat în reviste academice si se clasează în mod regulat în primii 100 de autori din rețeaua de cercetare în științe sociale (SSRN). Ioannis este si membru al Comitetului consultativ pe probleme de mediu, sociale si de guvernanta al grupului DWS și membru al Rețelei de experți a Forumului Economic Mondial. De asemenea, contribuie frecvent la articole din presa, inclusiv in Financial Times, Bloomberg, The Guardian, BBC și Forbes.

[555x222px]Joia-_pentru-copii_epitesti
570×90 MAIA