EcoMoto 930×122

câștigători concurs

Asociația Pur și Simplu Verde anunță câștigătorii concursului Teens for Green Cities

Asociația Pur și Simplu Verde a organizat în luna octombrie un concurs în care  adolescenții cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani din orașele României au fost invitați să își  prezinte propria viziune în legătură cu modul în care orașele în care locuiesc pot să devină modele de sustenabilitate. Concursul s-a derulat sub umbrela proiectului Teens for Green Cities, finanțat prin Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociaţia Act for Tomorrow.

Citiți și: Concursul a luat sfârșit! Cine sunt norocoșii care au câștigat o ședință foto, un tablou Canvas și un album foto

150 DE TINERI ÎNSCRIȘI

La concurs s-au înscris peste 150 de tineri, ale căror lucrări au fost postate pe Social Media, în special Instagram, Facebook și TikTok, dar și pe YouTube sau alte rețele sociale.

Tinerii din generația de 14-18 ani care s-au înscris în concurs au propus soluții atât creative, cât și bine documentate, dovedind o reală înțelegere a problematicilor urbane contemporane, cunoștințe privind sustenabilitatea și digitalizarea și, mai ales, o viziune realistă pentru un viitor mai bun. Ideile acestor tineri sunt aici și sunt aplicabile, așa că merită să fie cunoscute și translatate în acțiune. Sper ca acest concurs să fie o primă ocazie prin care adolescenții să își facă auzită vocea, iar aceasta să ajungă să conteze”, spune Florina Pânzaru, preşedinta juriului şi decana Facultăţii de Management din cadrul SNSPA.

Citiți și: Ioana Petrescu a primit premiul de excelență pentru implicarea în conștientizarea protecției mediului

O PITEȘTEANCĂ S-A CLASAT PE PRIMUL LOC

Juriul a luat în considerare originalitatea, creativitatea, dar și realismul propunerilor cu care au venit adolescenții. În urma acestei analize, Asociația Pur și Simplu Verde se bucură să anunțe că cei trei câștigători sunt:

Locul 1- Andreea Dijmărescu, Pitești

Locul 2- Andreea Ionescu, Miercurea Ciuc

Locul 3- Barbu Octavian, Tulcea

Câștigătoarea concursului, Andreea Dijmărescu, a dat dovadă de multă creativitate și o viziune unică propunând o criptomonedă care să poată fi „minată” de cetățenii prin folosirea transportului public. Propunerea este similară unor „credite de carbon” pe blockchain acordate persoanelor care folosesc transportul în comun în detrimentul automobilelor personale. Această propunere nu este doar extrem de fezabilă, este genială întrucât mecanismul de recompensă și stimulare este extrem de ușor de înțeles de publicul larg, iar raportul dintre recompense și penalități se poate regla dinamic pentru atingerea  obiectivelor de mediu”, declară Augustin Jianu, membru al juriului și antreprenor cu vastă experiență în dezvoltare software, securitate cibernetică și politici publice.

Am fost toți foarte impresionați de calitatea postărilor tinerilor din concurs. E evident că tinerii înțeleg problemele de mediu majore de la ei din oraș, pot să vină cu soluții fezabile și să le comunice în mod profesionist pe social media. Ne vom asigura în perioada imediat următoare, că ideile lor ajung la urechile administrațiilor locale, indiferent dacă tinerii au câștigat sau nu unul dintre cele trei premii din concurs”, a spus Ioana Petrescu, președintele organizației Pur și Simplu Verde.

Pentru locul 1, premiul este un macbook, pentru locul al doilea, un ipad, iar pentru locul al treilea un iphone 12 mini.

DESPRE ASOCIAȚIA PUR ȘI SIMPLU VERDE

Asociația Pur și Simplu Verde este o organizație nonguvernamentală, independentă și apolitică, înființată din convingerea că este nevoie de sprijinul și acțiunea societății civile pentru ca România să se dezvolte durabil. Dezvoltarea durabilă este soluția care satisface nevoile oamenilor în prezent, fără a compromite posibilitatea generațiilor viitoare de a-și satisface propriile nevoi. Misiunea asociației este de a crea o comunitate activă de voluntari, care prin acțiunile lor să producă schimbări durabile în toate domeniile și la toate nivelurile societății.

Programul Start ONG, lansat de Kaufland România și implementat de Asociația Act for Tomorrow este cel mai simplificat instrument de finanţare comunitară destinat ONG￾urilor tinere, instituțiilor non administrative și grupurilor informale/ de inițiativă.

Domeniile vizate sunt: educaţie, sănătate, mediu, social și cultură. Valoarea totală a programului este de 500.000 euro.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90