Donaris 930 x 122

budeasa

Argeș. Pas spre normalitate: Centru Medical, inaugurat!

Astăzi, în comuna argeșeană Budeasa a fost inaungurat Centrul Medical de Permanență. Funcționează în incinta noului Dispensar de la Calotești.

Citiți și: Femeie cu boală gravă, salvată în ultima clipă de intervenția a doi tineri polițiști

Aici se va asigura asistență medicală în regim de gardă

Potrivit autorităților locale, centrul va funcționa după următorul program: de luni până vineri între 15.00 – 08.00, iar sâmbăta și duminica este deschis non-stop.

Citiți și: Argeș: Rămâi fără glas! Gestul neașteptat al unor angajați Lidl din București

La deschidere, alături de primarul Nicoalae Mihail Rachieru, au fost și autorități județene: președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzănă, vicele instituției, Marius Nicolaescu, directorul Direcției de Sănătate Publică Argeș, Sorina Honțaru, și Ionuț Gheorghe, șeful Casei de Asigurări de Sănătate Argeș.

„Am venit la invitația domnului primar Rachieru pentru a inaugura un obiectiv important în viața localității pe care dânsul o păstorește. Este un centru de permanență, este un prim pas spre normalitate, este un loc în care oamenii care au probleme de sănătate primesc un prim ajutor, obligatoriu într-o societate care își dorește normalitatea”, a declarat Ion Mînzînă, președintele Consiliul Județean Argeș.

 

„Pentru mine, cel mai important pentru cetățenii din comuna Budeasa este sănătatea, începem ușor-ușor să ne atingem obiectivele”, a punctat edilul Rachieru, acesta ținând să le mulțumească autorităților care s-au implicat și au contribuit în realizarea acestui obiectiv.

„Acest centru de permanență este binevenit și vă mulțumesc că ați vrut să începeți în această perioadă, să vă așteptați la o perioadă mai grea, vin sărbătorile, s-ar putea să aveți un număr mai mare de pacienți. Asigurați asistență medical nu numai pentru cetățenii din Budeasa, mai aveți două localități arondate, Merișani și Mălureni”, a spus și Sorina Honțaru.

„Este un obiectiv important pentru mediul rural. Ținta noastră este să degrevăm urgența spitalelor. O să extindem, la Merișani o să avem un Centru Comunitar Integrat și toate trei localitățile sunt în strategia noastră pe termen mediu. Vom extinde și pe parte de prevenție, pe screaning-uri”, Ionuț Gheorghe, șeful Casei de Asigurări de Sănătate Argeș.

Serviciile medicale vor fi asigurate de șapte medici și șase asistenți medicali

Inaugurarea Centrului Medical de Permanență a fost precedată de o slujbă oficiată de un sobor de preoți.

Valoarea investiției se ridică la 2,7 milioane lei cu TVA, fonduri din bugetul local și cofinanțare a Consiliului Județean Argeș.

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90