EcoMoto 930×122

ambrozie

Bascov. Primarul se „luptă” cu ambrozia de pe terenul cuscrului: „O să-i dăm adresă!”

Bascov. Primarul se „luptă” cu ambrozia de pe terenul cuscrului: „O să-i dăm adresă!”

Citiți și: Șofer imobilizat în trafic. Era căutat în toată lumea, dar l-au prins în Argeș

A început chinul pentru cei care au alergie la ambrozie. Lunile august, septembrie și octombrie sunt cele în care planta crește semnificativ.

Deşi este o problemă reală proprietarii terenurilor pe care creşte ambrozia ignoră de multe ori riscurile semenilor lor.

Citiți și: Argeș. Și-a făcut praf și pulbere Mazda, într-un cap de pod!

O astfel de situație este și în Bascov. Pe mai multe terenuri din zona strada Bisericii, ambrozia este în floare.

Bascov. Primarul se „luptă” cu ambrozia de pe terenul cuscrului: „O să-i dăm adresă!”

O localnică ce suferă de alergie ne-a semnlat problema. Femeia a anunțat și autoritățile locale, mai exact pe primarul Gheorghe Stancu. I s-au dat asigurări că problema va fi rezolvată.

Doar că femeia a vrut ca situația să devină publică. Aceasta susține că inclusiv o rudă de-ale primarului, mai precis cuscrul lui Stancu, ar avea un teren plin de ambrozie.

„Nu mai suport indolența autorităților locale cât și a persoanelor care dețin terenurile agricole pline de ambrozie și nu elimină sau distrug această plantă periculoasă pentru comunitate (…)”, precizează argeșeanca. 

Femeia i-ar fi arătat primarului imagini de la fața locului (aceleași pe care ni le-a arătat și nouă) și i-ar fi spus și despre legea care îi obligă pe proprietari și autorități să ia măsuri.

 

Bascov. Primarul se „luptă” cu ambrozia de pe terenul cuscrului: „O să-i dăm adresă!”

Edilul ar fi susținut, inițial, spune femeia, că nu ar exista un cadru legal pentru așa ceva. Primarul i-ar fi spus apoi că se va ocupa de situație.

L-am contactat și noi pentru un punct de vedere. Ne-a spus la fel: că va lua măsuri!

„Am avut prea mult de muncă cu Zilele Comunei!”

„E teren privat, am încercat…proprietarul nu prea e în zonă, o să încercăm noi, de mâine, că am avut prea mult de muncă cu Zilele Comunei (n.r. în weekend-ul ce tocmai s-a încheiat).

Și avem 2-3 persoane și noi care cosesc pe acolo și o să trimitem. Dar trebuie să luăm acceptul pe teren privat (n.r. de la proprietar). Că am mai avut problema asta o dată și ne-a dat amendă…”, declară în exclusivitate pentru ePitești edilul Gheorghe Stancu.

Adresă până în Luxemburg pentru ambrozie

„Trimitem adresă la proprietari, dar unii nu prea stau. De exemplu, săptămâna trecută, am avut tot un caz din ăsta și proprietarul e în Luxemburg. A trebuit să ne dea acceptul prin e-mail ca să putem…

Sunt terenuri private, 100%. Tot ce a fost teren public, noi acum 2 săptămâni am cosit, am dat cu soluție, am contract…

Doamna e cam singură în zona aia (n.r. care reclamă), a caselor… că sunt sute de casa acolo, dar…

Ce să fac, am numai 750 de ha numai în zona aia… ce să fac? Mai sunt terenuri nemuncite, am trimis adrese, pe unii care i-am depistat, am făcut.

Le dăm sancțiuni, dar trebuie să îi și găsim, să-i depistăm. Am sancționat acum 2 luni de zile 2 persoane. Între 800 și 1.500 de lei”, mai explică edilul.

Cuscrul lui Stancu, printre „infractori”

Femeia care ne-a semnalat situația ne-a mai precizat că inclusiv cuscrul primarului ar avea un teren plin de ambrozie. L-am întrebat pe Gheorghe Stancu dacă este așa.

Iată dialogul dintre un reporter ePitești și primar pe această temă:

„Eu știu ce vrea să spună doamna…lăsați, că știu eu ce vrea să spună! Nu e chiar așa!

Deci terenul ăla a fost cultivat cu grâu, a fost cultivat, dar a crescut ambrozia. Și-o să-i dăm adresă să facă, să luăm acceptul, da!

-Deci are și cuscrul dumneavoastră ambrozie pe teren?

-Păi nu știu, o să mă duc să verific, nu știu acuma, că nu are în curte!”, a încheiat Gheorghe Stancu.

O lege din 2018 îi obligă pe proprietarii de terenuri intravilane sau extravilane să desfășoare periodic lucrări de prevenire, combatere și distrugere a ambroziei. Detalii, AICI.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Un comentariu

  • ja ja spune:

    da domn” primar iarba de pe terenul de la fostului service nu o cositi sa o trimiteti la clubul de vis-a-vis sa mai fumeze si ei altceva?

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90