930×122 CAPRA 5

amenzi

PETRECERI „RUINATE” DE AMENZI: DESCINDERI LA UN BOTEZ / VERIFICĂRI LA DOMICILIU ȘI LA TERASE

În ultimele 24 de ore, aproape 197 de polițiști au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, restaurante, terase dar şi în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Citiți și: Atenție șoferi! Se dau amenzi și în aceste locuri!

Dintre aceștia, 142 de polițiști din structuri de ordine publică, poliție rutieră și alte structuri, au luat parte la 36 de acțiuni punctuale (din care 27 de acțiuni independente, 9 desfășurate cu efective de jandarmi, pompieri, polițiști locali și specialiști din alte structuri), fiind vizate, în special, zonele aglomerate, centrele comerciale, restaurantele și localurile publice, precum și mijloacele de transport în comun.

 

Citiți și: Angajatori amendați de ITM cu peste 157.000 €: Viețile angajaților, în pericol

 

Nu au fost scăpate din vedere nici zonele rurale, unde se desfășoară activități specifice în zonele aglomerate, societăți comerciale și mijloace de transport în comun, pentru verificarea respectării măsurilor legale specifice pentru evitarea transmiterii și limitarea răspândirii coronavirusului.

Din totalul de peste 1.000 de persoane legitimate în ultimele 24 de ore, 780 au fost legitimate în cadrul acțiunilor. Totodată 305 autovehicule au fost verificate, din care peste jumătate mijloace de transport în comun.

În cursul zilei de ieri, 16 octombrie a.c., poliţiştii au aplicat, doar în cadrul actiunilor, un număr de 166 de sancţiuni contravenţionale.

Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Poiana Lacului, care au efectuat verificarea la domiciliu a persoanelor față de care este instituită măsura izolării, au constatat că un bărbat de 33 de ani, nu a respectat măsura izolării la domiciliu, la revenirea dintr-o țară pentru care este impusă această restricție. Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar situaţia acestuia a fost comunicată C.J.C.I. Argeș și D.S.P. Argeș.

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au desfăşurat acţiuni de verificare, cu efective mărite, atât pe raza orașului Topoloveni, cât și pe raza localităților arondate, în vederea respectării interdicțiilor impuse în contextul creșterii riscului de infectare cu COVID-19.

Au fost desfășurate 4 acțiuni, din care una pe linie de mijloace de transport în comun.

În urma verificărilor, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, dintre care 18 ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii, în valoare de 1.500 de lei, precum și o sancțiune, în valoare de 10.000 de lei, ca urmare a desfășurării de activități în spațiul privat pe tru care au fost instituite restricții.

Mai precis, polițiștii au constatat că în curtea unei locuințe de pe raza localității Leordeni, avea loc un eveniment privat, respectiv un botez, cu participarea unui număr de aproximativ 60 de persoane.

Organizatorul evenimentului, bărbat de 31 de ani, din aceeași localitate, a fost sancționat contravențional conform Legii nr. 55/2020 privind măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, fiind luate măsuri de intrare în legalitate, desfășurarea evenimentului fiind întreruptă.

„Recomandăm tuturor cetățenilor să respecte distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile prevăzute de legislația în vigoare, mai ales în zone aglomerate și în mijloacele de transport în comun.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2”, a transmis IPJ Argeș.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3