Donaris 930 x 122

imobiliare

Piteşti: Mega proiect imobiliar în spatele Poştei vechi din centru, coşmarul şoferilor

Un imobil de mari dimensiuni situat în centrul Piteştiului, actualmente părăsit, ar putea fi transformat într-un bloc de locuinţe colective.

Citiți și: Pitești: Lovitură neașteptată pentru afaceristul care voia să facă un mega complex imobiliar

Cel puţin asta îşi doreşte iniţiatorul proiectului, S.C. PITSER S.R.L., potrivit documentaţiei trimise spre analiză în comisia C.T.A.T.U. (Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism).

Schimbare destinaţie din birouri în clădire cu locuinţe colective şi spaţii servicii medicale la parter, lift exterior şi rampă acces subsol, pe terenul în suprafaţă de 1.159 mp„, precizează societatea cu privire la planul avut în vedere.

Citiți și: Argeșenii s-au testat gratuit pentru depistarea cancerului colorectal

Mai exact, este vorba despre clădirea situată pe strada Victoriei nr. 1E (fost bld. Republicii 55-57), în spatele Poştei vechi şi în proximitatea hotelului Yaky (VIDEO)

 

 

Imobilul actual, cu regim de înălţime P+2E, se doreşte a fi extins şi compartimentat astfel:

-la parter şi etajul 1 – spaţii pentru servicii medicale;

-la etajele 2 şi 3, un număr de 12 apartamente.

Este prevăzut şi spaţiu verde pe o suprafaţă de 253 mp, precum şi parcare cu 21 de locuri (10 la nivelul solului şi 11 la subsol).

Un astfel de proiect ar avea impact negativ asupra traficului în zonă

Cu toate că, la prima vedere, lucrurile nu par a fi în neregulă sau – cel puţin – ieşite din comun, în urma analizei comisiei de specialitate au rezultat mai multe probleme.

Spre exemplu, membrii C.T.A.T.U. au notat că „retragerea dintre hotel Yaky şi construcţia propusă este foarte mică: care ar fi posibilitatea accesului auto la subsol, astfel încât să nu se blocheze fluxurile de circulaţie care deja sunt gâtuite?”

Ar fi util să se studieze şi să se reglementeze printr-un P.U.Z. o zonă mult mai mare decât terenul studiat prin P.U.D. şi să se reorganizeze mai bine parcările rezidenţiale în zonă„, este o altă observaţie a Comisiei.

La finalul şedinţei, proiectul a fost respins cu 3 voturi nefavorabile, 3 abţineri şi un vot neexprimat.

Documentaţia a fost retrasă pentru restudierea accesului auto şi revenire cu altă propunere„, se precizează în raportul din data de 6 aprilie a.c.

Până atunci, oamenii care trec prin zonă pot observa doar un imobil cu aspect de clădire abandonată, cu geamuri sparte şi resturi de moloz în curte.

MENȚIUNE IMPORTANTĂ

În luna februarie a anului  2020, Consiliul Local Pitești a respins proiectul aflat pe ordinea de zi la acel moment, cu privire la Poșta Veche, clădirea din față din bulevard.

Subiectul pe larg și declarații ale actualului primar, Cristian Gentea, care în acea perioadă era președintele Comisiei de Urbanism din cadrul Primăriei Pitești, cât și ale altor consilieri locali de atunci, dar și de acum, puteți reciti:

AICI – (VIDEO) VECHEA POȘTĂ, PE UN BUTOI DE PULBERE. DE CE SE SUPRAÎNALȚĂ, DE FAPT, CLĂDIREA DIN CENTRUL PITEȘTIULUI

și

AICI – (VIDEO) PROIECTUL PRIVIND SUPRAÎNĂLȚAREA POȘTEI VECHI, RESPINS DE CL PITEȘTI

555×222  MAIA

Comentarii

SPALATORIE MURAY  570×90