Donaris 930 x 122

incendiu

Update/Video: Un cablu defect a pus în pericol pacienţii Covid de la SJU Piteşti

UPDATE ORA 10.25: Dr. Camelia Constantin, medic șef Secție Boli Infecțioase, despre incidentul din această dimineață:

 

Citiți și: Video – O casă a ars ca o torță într-o localitate din Argeș

Ştirea iniţială – ora 9.03

Panică pe secţia Covid a Spitalului Judeţean Piteşti, după un scurtcircuit electric. Pompierii ISU Argeş au intervenit de urgenţă pe secţia Covid (în corpul „Boli infecţioase” de la Bălcescu), de acolo de unde a venit sesizarea.

Citiți și: Argeș: Incendiu devastator în urma unor copii care au aprins o lumânare

 

A fost anunţat un posibil incendiu la o priză, în această dimineață, în jurul orei 04.30, iar personalul de gardă a pregătit mutarea mai multor pacienţi în afara secţiei, dacă situaţia se agrava.

La intervenţia pompierilor, s-a constatat că nu sunt probleme. O echipă de electricieni au efectuat verificări, iar doi pacienţi au fost mutaţi în alt salon.

 

 

PRECIZĂRI OFICIALE

„În această dimineață, în Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești a avut loc un incident, care, datorită personalului medical, nu s-a soldat cu victime, dar nici cu pagube materiale.

În jurul orei 4: 30, într-unul din saloanele în care sunt tratați pacienți diagnosticați cu noul coronavirus a fost semnalat miros de fum. Cadrele medicale au acționat imediat. Prelungitorul care alimenta cu electricitate un concentrator de oxigen a fost scos din priză și, astfel, evitată producerea un incendiu. La fața locului au fost chemați reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș care au constatat că nu sunt probleme.

De asemenea, echipa care asigură continuu mentenanța a stabilit că prizele de oxigen sunt funcționale, singura defecțiune fiind la acel prelungitor care a fost înlocuit. Menționăm că cele două persoane internate în respectivul salon au fost mutate imediat, fără ca starea de sănătate să le fie afectată de acest incident”, a transmis Cristina Cazacu, purtător de cuvânt în cadrul SJU Piteşti.

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441