930X122 MAIA

incendiu

Update/Video: Un cablu defect a pus în pericol pacienţii Covid de la SJU Piteşti

UPDATE ORA 10.25: Dr. Camelia Constantin, medic șef Secție Boli Infecțioase, despre incidentul din această dimineață:

 

Citiți și: Pitești: Panică în Găvana! Fum la etajul I al unui bloc!

Ştirea iniţială – ora 9.03

Panică pe secţia Covid a Spitalului Judeţean Piteşti, după un scurtcircuit electric. Pompierii ISU Argeş au intervenit de urgenţă pe secţia Covid (în corpul „Boli infecţioase” de la Bălcescu), de acolo de unde a venit sesizarea.

Citiți și: Fum puternic la restaurantul Guinness Pub din centrul Piteștiului!

 

A fost anunţat un posibil incendiu la o priză, în această dimineață, în jurul orei 04.30, iar personalul de gardă a pregătit mutarea mai multor pacienţi în afara secţiei, dacă situaţia se agrava.

La intervenţia pompierilor, s-a constatat că nu sunt probleme. O echipă de electricieni au efectuat verificări, iar doi pacienţi au fost mutaţi în alt salon.

 

 

PRECIZĂRI OFICIALE

„În această dimineață, în Secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești a avut loc un incident, care, datorită personalului medical, nu s-a soldat cu victime, dar nici cu pagube materiale.

În jurul orei 4: 30, într-unul din saloanele în care sunt tratați pacienți diagnosticați cu noul coronavirus a fost semnalat miros de fum. Cadrele medicale au acționat imediat. Prelungitorul care alimenta cu electricitate un concentrator de oxigen a fost scos din priză și, astfel, evitată producerea un incendiu. La fața locului au fost chemați reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș care au constatat că nu sunt probleme.

De asemenea, echipa care asigură continuu mentenanța a stabilit că prizele de oxigen sunt funcționale, singura defecțiune fiind la acel prelungitor care a fost înlocuit. Menționăm că cele două persoane internate în respectivul salon au fost mutate imediat, fără ca starea de sănătate să le fie afectată de acest incident”, a transmis Cristina Cazacu, purtător de cuvânt în cadrul SJU Piteşti.

SPALATORIE MURAY  555×222

Comentarii

SPALATORIE MURAY  570×90