930X122 MAIA

amenda record

(VIDEO) ARHITECTUL GHIȚĂ, LA APLICAREA UNEI AMENZI RECORD, DE 50.000 DE LEI, PENTRU UN GARD

Exces de zel la Poliția Locală Câmpulung, care i-a aplicat o amendă record, de 50.000 de lei, unui proprietar care și-a construit un gard, lung de circa 20 de metri. S-a întâmplat după ce un vecin l-a reclamat pe proprietar că nu respectă în totalitate autorizația și că i-a încălcat proprietatea (fapt neconfirmat, însă, la măsurători).

Citiți și: Cum a fost prins un „șmecher” conducând

Bolțari în loc de panouri

În condițiile în care autoritățile din multe localități argeșene „uită” de solicitarea unor avize pentru construcții de o amploare mult mai mare și interese financiare pe măsură, în municipiul Câmpulung Muscel un contribuabil care a obținut autorizație de construire și toate avizele prevăzute de lege pentru gardul său, dar pe care l-a construit din bolţari, iar nu din panouri bordurate (neregula constatată de autoritatea locală), așa cum scria în autorizație, trebuie să suporte o sancțiune de o jumătate de miliard de lei vechi.

Citiți și: Exclusiv. Arhitectul Ghiță, OUT de la Primăria Pitești!

 Cătălin Ghiță, la locul „infracțiunii”

Potrivit reprezentantei autorității publice locale, Georgeta Bratu – care s-a prezentat la gardul reclamatului însoțită de celebrul arhitect-șef al Primăriei Câmpulung, Cătălin Ghiță, nimeni altul decât fostul arhitect-șef al Primăriei Pitești, de numele căruia se leagă scandaluri imobiliare notorii din municipiul reședință de județ – legislația prevede amenzi cuprinse între 50.000 și 100.000 de lei în astfel de situații (în cazul construirii unui imobil fără autorizație, minimul amenzii este, spre exemplu, de cinci ori mai mic).

Ne întrebăm câți proprietari se află în situații similare, fără ca măcar să știe că riscă asemenea amenzi dacă autorizația nu a fost respectată la virgulă.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Donaris 570×90