Donaris 930 x 122

bucuresti

CINEMA „BUCUREȘTI”, REDESCHIS. PROGRAM ȘI PREȚURI

Cinema „București”, redeschis. Program și prețuri. Astăzi a avut loc festivitatea oficială de redeschidere a cinematografului „București”, de pe Calea București din centrul Piteștiului.

Citiți și: O tânără de 25 de ani versus 2 polițiști locali. Cine a câștigat

Primul lung-metraj artistic de la redeschidere care va rula pe marele ecran al cinematografului va fi filmul românesc „Bacalaureat” (din motive organizatorice, pelicula programată inițial, „De ce eu?”, a fost anulată). Intrarea la film, programat pentru ora 18, va fi gratuită pentru public.

După prima zi, dedicată inaugurării oficiale, cinematograful va avea program periodic începând de sâmbătă, 2 iunie 2018, precizează pentru publicația noastră Jean Dumitrașcu, directorul cinematografului administrat de municipalitate (care este și manager al Filarmonicii Pitești, instituție care își are sediul în aceeași clădire cu cinematograful – Centrul Multifuncțional).

Citiți și: Un fost președinte al României, internat de urgență!

Potrivit sursei citate, pentru început, vor rula filme doar în weekend, sâmbătă și duminică, de la ora 18. Dacă va exista public interesat, numărul proiecțiilor va fi mărit. De la toamnă, cinematograful va avea program și în zilele de vineri și luni, tot de la ora 18.

Prețurile biletelor vor fi aprobate în ședința ordinară în plen de la sfârșitul acestei luni a Consiliului Local. Propunerile de prețuri sunt următoarele, în funcție de locul în sală: categoria A – 6 lei; categoria B – 8 lei; categoria C – 10 lei; categoria D – 12 lei; film educativ (programa școlară) pentru grupuri de elevi – 3 lei.

Elevii, cu excepția filmelor educative, vor avea reducere de 75%. De reducere de 50% ar urma să beneficieze studenții, pensionarii, șomerii și adulții cu handicap mediu și ușor.

Amintim că, potrivit proiectului, noul cinematograf va fi 3D. Cinematograful va funcționa în aceeași sală de 400 de locuri în care, încă din toamna anului 2016, își susține concertele Filarmonica Pitești.

Inaugurarea cinematografului, care este al municipalității piteștene, a fost întârziată din cauza procedurilor necesare pentru obținerea autorizației de securitate la incendiu. Luna trecută, autorizația a fost obținută.

Primăria a decis să păstreze numele de „București” al vechiului cinematograf care zeci de ani a funcționat în același loc, până la transformarea clădirii în Centru Multifuncțional.

În 2010, Primăria Pitești a preluat de la RADEF-RomâniaFilm cinematograful „București”. Clădirea a fost transformată în Centru Multifuncțional, inaugurat oficial pe 29 septembrie 2016 printr-un concert al Filarmonicii.

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90