New Profesional Consult 930 x 122

bloc

(VIDEO) COLEGIUL „BRĂTIANU” ÎI „TAIE” DIN ETAJE LUI MARIO PĂUN

Într-un precedent articol referitor la același obiectiv, anunțam că proiectul cu privire la elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) pentru terenul situat în Pitești pe strada Smeurei la nr. 15-17 în vederea realizării controversatului bloc al cunoscuților oameni de afaceri Mario Păun, Luminița Păun și Mihai Păun va fi supus votului Consiliului Local.

Citiți și: Interzis în 2024: Sancțiuni uriașe pentru orele de liniște la bloc

Nu în forma sa inițială, S+2DS+P+5E+6E redus, ci cu un regim de înălțime mai mic, S+DS+P+4E+5E redus (variantă care a primit avizul Ministerului Culturii – DJC Argeș) în contextul în care proiectul a suferit până acum nu mai puțin de cinci modificări.

Citiți și: Acum s-a anunțat: ce s-a întâmplat cu fetița care a căzut de la etaj

Prima variantă ar fi pus în umbră Colegiul „Brătianu”

Reducerea regimului de înălțime nu are legătură cu obiecțiile vecinilor, ci cu o clădire monument istoric, Colegiul Național „I.C. Brătianu”.

„Comisia de Cultură a considerat că dacă ar fi fost P+6, ar fi afectat aspectul fizic al Colegiului „I.C. Brătianu” (video), nefiind vorba nicidecum despre vreo alunecare de teren sau altceva. A fost doar o chestiune de aspect vizual. Recomandarea comisiei de la Ploiești a fost să schimbăm cromatica, să fie asemănătoare cu a Colegiului „I.C. Brătianu” și regimul recomandat să fie de P+5”, declară pentru ePitești Mario Păun.

Mario Păun va trebui să vopsească viitorul bloc în culorile Colegiului Național „I.C. Brătianu”

În referatul de aprobare care însoțește proiectul de hotărâre care va ajunge pe masa consilierilor locali din Pitești este consemnat punctul de vedere al elaboratorului Planului Urbanistic de Detaliu.

„În cadrul comisiei de cultură au fost luate măsuri cu privire la culori/materiale ale fațadelor și au fost agreate de comisie. Imobilul preia texturi și culori din fațadele Colegiului Național „I.C. Brătianu”, clasat ca monument istoric, acesta reprezentând punct de reper dominant al zonei și cu valoare arhitecturală”, se arată în documentul amintit.

„Totul este făcut cu avizul respectiv, inclusiv culorile, inclusiv cromatica este dată cu avizul Ministerului Culturii”, spune Mario Păun.

„Mi-aș fi dorit să fac o clădire mai înaltă”

Rămâne de văzut dacă proiectul va trece de Consiliul Local cu acest nou regim de înălțime sau dacă Mario Păun va mai trebui să renunțe și la alte etaje.

555 X 222 POSADA 2

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3