930 x122 grota rece

dacia

(VIDEO) EXCLUSIV. PROTEST ACUM LA UZINA DACIA

Exclusiv. Protest acum la uzina Dacia. La această oră, circa 300 de angajați ai secției Presaj a uzinei Automobile Dacia din Mioveni protestează. Protestul, care constă în suspendarea activității, se va desfășura până la ora 13. Muncitorii sunt nemulțumiți pentru că o parte dintre liniile de lucru din secția Presaj ar urma să fie desființate.

Citiți și: Dacia, noutăți absolute!

Angajații de la liniile respective ar urma să fie mutați la alte linii din aceeași secție, linii care, însă, potrivit unor surse, ar fi și ele desființate într-un an de zile.

S-au ținut discursuri, iar angajații au plecat în marș prin secție.

Citiți și: Prime babane – 500 € de „căciulă”! Să vină banii pentru angajații Dacia!

”Nu se mai poate! Pentru că interesul unor directori care au trecut prin Dacia și al unor directori care sunt și la ora actuală în Dacia este profitul și atât! Nu țin cont de oameni care s-au accidentat, de oameni care sunt bolnavi și care nu mai pot să lucreze într-un ritm… Să spui că, dacă nu îți convine, să-ți iei salariile și să te duci acasă, să-i spui unui om care a muncit peste 30 de ani în Dacia…”, a acuzat unul dintre reprezentanții angajaților care protestează.

Contactat telefonic de ePitești, Ion Iordache, viceliderul Sindicatului Autoturisme Dacia (SAD), susține că este vorba de o adunare generală programată, iar nu de un protest.

”La această oră există o adunare generală, prevăzută în contractul colectiv de muncă, pentru problemele pe care le au ei acolo. În contractul colectiv de muncă avem un articol care ne dă dreptul să ne întâlnim în timpul programului cu salariații noștri pentru a comunica diferite probleme.

De exemplu, la Presaj au o anumită problemă, e o adunare pe care am anunțat-o cu 48 de ore înainte. Este o prevedere contractuală. Normal că în timpul adunării nu se mai muncește. La Presaj este o adunare a salariaților pentru a-și formula solicitările vis-a-vis de un acord cu niște locuri de muncă”, declară Ion Iordache pentru ePitești.

Amintim că în prezent administrația și sindicatul de la Automobile Dacia poartă negocieri pentru semnarea contractului colectiv de muncă aferent anului 2019.

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3