Donaris 930 x 122

dacia

(VIDEO) ÎNGRIJORARE LA DACIA. SINDICATUL SAD REACȚIONEAZĂ

Renault a suspendat extinderea capacității de producție la uzina Automobile Dacia din Mioveni, extindere de 100.000.000 de euro.

Citiți și: Dacia a inițiat o rechemare pentru noua generație Sandero

Prin extinderea acum suspendată, capacitatea de producție ar fi urmat să crească de la 350.000 la peste 400.000 de mașini pe an.

„O parte din investiţia de 100 de milioane de euro a fost deja realizată, dar pentru moment am decis să suspendăm creşterea capacităţii. În uzină am instalat linia de presaj de mare viteză. Trebuia să fi investit deja în a doua vopsitorie şi într-o nouă linie de şasiu. Acum au fost implementate, clădirile există, însă în inte­rior am oprit procesele, toate facilităţile. Acestea au fost suspendate”, a anunțat Christophe Dridi, directorul general și președinte al Automobile Dacia, potrivit Ziarului Financiar.

Citiți și: Dacia lansează un nou model!

Măsura a fost luată de Renault deoarece se preconizează pentru acest an o scădere semnificativă a vânzărilor generale de automobile pe piața europeană (care deja s-a manifestat în luna ianuarie, afectând și Dacia) și pentru că noile limite ale emisiilor de dioxid de carbon pun presiune în plus pe industria auto.

În acest context, Sindicatul Autoturisme Dacia (SAD), prin vocea lui Ion Iordache, vicelider, are o primă reacție publică:

Donaris 555×222

Comentarii

Donaris 570×90

Dacă vrei publicitate pe ePitesti.ro trimite mesaj la 0774 587 441 sau un email la [email protected] și te contactăm noi.

Trimite-ne știrea ta pe whatsapp la
0774 587 441