930X122 MAIA

colegiu prefectural

(VIDEO) PRIMARI „ȘMECHERI” ÎN PIAȚA „MILEA”. IONICĂ, „AVOCATUL DIAVOLULUI”

Primari „șmecheri” în Piața ”Milea”. Ionică, „avocatul diavolului”. Astăzi, la sediul Palatului Administrativ din Piața ”Vasile Milea” din Pitești, s-a desfășurat ședința lunară a Colegiului Prefectural.

Citiți și: PSD Argeș și-a lansat candidații la Primăriile Tigveni și Cepari

La ședință au participat, alături de conducerea administrativă a județului și reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate, și primari argeșeni.

Unii edili și-au parcat, cu tupeu, mașinile în Piață, zonă destinată exclusiv pietonilor. Asta și în condițiile în care parcare special amenajată se află în imediata vecinătate a Palatului Administrativ.

Citiți și: Schimbare în oraș: Bani dați indiferent de oră și de zi

În mod normal, un șofer care parchează în Piața ”Vasile Milea” ar fi amendat cu 200 de lei. Nu este, însă, și cazul primarilor, care și-au lăsat, liniștiți, mașinile la scara instituției.

Am încercat să luăm legătura cu reprezentanți ai Poliției Locale Pitești, instituție care ar trebui să aplice sancțiunile în astfel de cazuri. Purtătorul de cuvânt al instituției nu a putut fi contactat.

Deși Piața ”Vasile Milea” este domeniu public al municipalității, accesul autoturismelor ar fi fost permis de către prefectul județului, Emilian Dragnea. Cum este posibil? L-am contactat pe primarul Cornel Ionică (ținând cont că prefectul se afla în ședința Colegiului Prefectural) pentru a afla dacă cineva de la Instituția Prefectului a cerut sau nu acceptul municipalității.

”Astea sunt prostii… Au venit mașini la Colegiul Prefectural din tot județul, unde Dumnezeu să le pună? Nu m-au consultat, le-am interzis să mai parcheze acolo (n.r. – în Piața ”Milea”), dar într-o situație ca atare și importantă din punct de vedere al Prefecturii, probabil că le-a permis pe perioada cât se desfășoară ședința (…)

Nu am avut pretenția să nu parcheze azi, dar am pretenția ca piața să fie liberă și țin la lucrul ăsta, dar în situația de astăzi nu am avut pretenția să mă asculte și nici nu am. Astăzi, punctual. Nu sunt locuri de parcare… Unde era să ducă mașinile, în localitățile limitrofe?”, ne-a declarat Ionică.

I-am reamintit primarului că există parcare special amenajată chiar în vecinătatea Palatului Administrativ. Ba mai mult, dacă locurile de parcare nu sunt suficiente, există, tot în apropiere, parcarea supraetajată Mavrodolu, a municipalității. ”Probabil că se duc și acolo”, a fost replica primarului.

De precizat că și la vizita ministrului românilor de pretutindeni, Natalia Elena Intotero, mașinile din delegația ministrului au avut acces în Piața ”Milea”. Tot cu acordul autorităților

Cum justifică primarul aceste excepții? ”La astfel de vizite, de evenimente importante… Este vorba despre un ministru…”. Și piteștenii de rând, cetățenii care plătesc taxe și impozite sunt mai prejos decât oficialitățile?

”În situația de astăzi ce să fac, să mă duc să scot mașinile primarilor? Probabil, fiind foarte mare aglomerație, mă gândesc că n-au avut altă soluție și au parcat acolo, altfel, nu. În situații speciale…”, a adăugat primarul Piteștiului.

La Colegiul Prefectural a participat și viceprimarul Laurențiu Zidaru, a mai precizat Ionică. Cu alte cuvinte un reprezentant al municipalității a luat act de situație.

[555x222px]KV_WinterSale_epitesti

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA