930X122 MAIA

protest la uzina dacia

Video: Protest la Uzina Dacia. Haos total, salariații au abandonat producția

Protest spontan la Uzina Dacia.

Citiți și: Ion Georgescu: „De afectat, nu va fi doar Mioveniul, ci și județul Argeș”

UPDATE ORA 17.00: VIDEO – Detalii de la protestul din Uzina Dacia – AICI

UPDATE ORA 12.00: Mesajul liderului de sindicat – Viorel Ungureanu (VIDEO)

Citiți și: Se anunță protest de amploare la Dacia: „S-au vehiculat mai multe zile”

 

 

Potrivit liderului SAD, nemulțumirile angajaților de la „Montaj” ar fi ajuns pe biroul șefilor de la Uzina Dacia și erau în analiză. Această precizare a lui Viorel Ungureanu i-a stârnit și mai tare pe protestatari, termenul „în analiză” sugerând, de fapt, că se încearcă amânarea luării unor decizii până când salariații vor renunța la solicitări, „stând cu capul plecat” cum s-a întâmplat în alte dăți.

Iată, acum, oamenii au răbufnit și s-a ajuns la un blocaj total care, evident, înseamnă mulți bani pierduți pentru Uzină.

Știrea inițială – ora 11.35

Protest spontan la Uzina Dacia. La această oră, zeci de salariați au lăsat totul deoparte, s-au adunat în secție unde huiduie, fluieră ostentativ și strigă „Demisia”.

Din primele informații, protestul are loc în incinta secției de „Montaj” a uzinei.

Printre protestatari se află și lideri de sindicat care adresează nemulțumirile conducerii Uzinei.

 

 

Protestul a început în jurul orei 9. Se pare că șefii de la Uzină au fost surprinși de această acțiune și momentan tac cu toții. Am încercat să luăm legătura cu purtătorul de cuvânt, dar nici acesta nu răspunde la telefon.

Unul dintre motivele protestului ar fi legat de programul de lucru și organizarea în timpul orelor, angajații acuzând faptul că nu se pot duce nici la toaletă.

„Oamenii nu pot să bea un pahar cu apă, să meargă la toaletă […]. În momentul în care îi pui omului în cârcă mai mult decât poate să ducă, se ajunge aici – la protest spontan. Din experiența mea de muncitor de 32 de ani în Dacia, oamenii, când le-a ajuns cuțitul la os, când nu au putut să ducă mai mult decât pot duce, s-au oprit – ceea ce ați făcut și dvs. astăzi”, este mesajul liderului de grup al protestatarilor.

VIDEO – MESAJUL LIDERULUI PROTESTATARILOR

 

 

Știre în curs de actualizare

Donaris 555×222

Comentarii

SMART KIDS 570×90