EcoMoto 930×122

cornel ionica

(VIDEO) S-A DECIS! PITEȘTIUL ARE UN NOU PRIMAR

S-a decis! Piteștiul are un nou primar. Sorin Apostoliceanu este viceprimarul care a preluat interimar atribuțiile funcției de primar al Piteștiului. Decizia a fost luată în urmă cu puțin timp de Consiliul Local Pitești, cu 19 voturi „pentru” și 2 „împotrivă”. Votul a fost secret. În sală au fost prezenți 21 dintre cei 23 de consilieri municipali.

Citiți și: LIVE, ACUM! Irina Rimes și Zdob și Zdub, show electrizant la Simfonia Lalelelor

Apostoliceanu a fost propus de majoritatea PSD-ALDE, prin vocea consilierului Cristian Gentea și, respectiv, a consilierului Ionuț Olariu.

Potrivit legii, în situația în care funcția de primar este vacantată înainte de termen, atribuțiile funcției sunt preluate interimar de viceprimar. Dintre cei doi viceprimari ai Piteștiului (ambii de la PSD), majoritatea PSD-ALDE a optat să-l nominalizeze pe Sorin Apostoliceanu, în detrimentul lui Laurențiu Zidaru.

Citiți și: Simfonia Lalelelor 2024: Programul oficial al celui mai așteptat festival din Pitești

Consiliul Local Pitești s-a reunit în ședință de îndată, ca urmare a ordinului emis azi dimineață de prefectul Emilian Dragnea prin care se constată încetarea de drept înainte de termen a mandatului de primar al municipiului al lui Cornel Ionică.

După vot, Sorin Apostoliceanu a făcut și declarații:

Cornel Ionică are la dispoziție 10 zile în care poate contesta ordinul în instanța de contencios administrativ, la Tribunalul Argeș, pentru a cere suspendarea și anularea acestuia. După cum chiar el a anticipat ieri, cu siguranță Ionică va ataca ordinul în justiție.

Dacă instanța va suspenda ordinul, Ionică va reveni în funcția de primar. Fie temporar, fie definitiv în cazul în care ulterior instanța ar anula ordinul. În schimb, dacă instanța va valida ordinul, Instituția Prefectului va anunța Guvernul în vederea organizării de alegeri parțiale pentru funcția de primar al Piteștiului.

Astfel, Sorin Apostoliceanu va deține această calitate până la o eventuală suspendare a ordinului prefectului sau, după caz, până la validarea mandatului noului primar ales.

Vă reamintim că pe 27 martie 2019 se împlineau 6 luni de la hotărârea definitivă din data de 28 septembrie 2018 (publicată pe portalul instanței pe 1 octombrie 2018) a Înaltei Curți de Casație și Justiție în procesul pe care ANI l-a câștigat împotriva lui Cornel Ionică. Prefectul Emilian Dragnea (care provine din PSD, partid din care face parte și Ionică) a tergiversat emiterea ordinului, situație asupra căreia ePitești a atras atenția.

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3