Donaris 930 x 122

cabinet stomatologic

(VIDEO) STAREA COPILULUI TRANSFERAT LA BUCUREȘTI DUPĂ INCIDENTUL DIN CLINICA DENTARĂ: „ERA O COMĂ INDUSĂ MEDICAMENTOS”

(UPDATE 11 FEBRUARIE 2020 ORA 10:40): Teddy Care (clinică a Medical Tours Company) a confirmat oficial incidentul.

Citiți și: Carambol lângă Pitești. O fetiță de 6 ani, dusă la spital

(UPDATE 11 FEBRUARIE 2020 ORA 10:30) Potrivit unor surse ePitești, incidentul a avut loc la clinica dentară Teddy Care, din incinta Galeriilor Praxis de pe strada Smeurei.

Am încercat să obținem un punct de vedere din partea clinicii, însă reprezentantul acesteia ne-a precizat că în cursul zilei de astăzi va transmite un comunicat oficial, fără să confirme sau să infirme incidentul.

Citiți și: Incendiu puternic, acum, în Argeș! Arde un acoperiș imens!

(UPDATE 11 FEBRUARIE 2020 ORA 9:20): Poliția Argeș continuă ancheta, în urma căreia va stabili ce s-a întâmplat, de fapt, în cabinetul stomatologic. 

Nici medicii de la Spitalul de Pediatrie din Pitești, care l-au stabilizat pe copil și care au decis să-l transfere la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, nu pot spune exact cum s-a înrăutățit starea micuțului. 

„Nu pot să vă dau mai multe detalii despre ce s-a întâmplat acolo (n.r. – la clinica dentară), ci numai că înainte de a ajunge la noi a fost protezat respirator – adică i-au pus o sondă de intubație oro-traheală, ca să-l ajute să respire. A  fost primit pentru continuarea îngrijirilor și investigații suplimentare și s-a decis transferul către un spital de eșalon superior”, declară pentru publicația noastră dr. Adina Enescu, directorul medical al Spitalului de Pediatrie din Pitești.

Întrebată dacă micuțul a intrat în comă de la anestezie sau coma i-a fost indusă pentru acordarea primului ajutor, medicul explică: „Era o comă indusă medicamentos, în scop terapeutic. La noi, în compartimentul de primiri urgențe, copilul a venit intubat. Sunt anumite proceduri, protocoale pentru această manevră, care are nevoie și de administrare de medicamente”.

(UPDATE 10 FEBRUARIE 2020 ORA 23:15): Poliția anchetează cazul. 

(UPDATE 10 FEBRUARIE 2020 ORA 22:58): Băiețelul a ajuns la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală. Acesta este intubat, dar stabil.

(UPDATE 10 FEBRUARIE 2020 ORA 22:05): Ambulanța SMURD TIM a pornit spre București. Copilul este intubat și ventilat. Starea lui e instabilă.

(UPDATE 10 FEBRUARIE 2020 ORA 21:45): Medicii Spitalului de Pediatrie din Pitești au decis transferarea copilului la București. Echipajul de Terapie Intensivă Mobilă va pleca cu micuțul către Capitală. 

(10 FEBRUARIE 2020 ORA 21): Un echipaj SMURD de Terapie Intensivă Mobilă (TIM) a intervenit în această seară pentru salvarea unui copil în vârstă de 4 ani, inconștient, la un cabinet stomatologic privat din Pitești.

Potrivit unor surse, micuțului i s-ar fi făcut rău după ce ar fi fost anesteziat total. Medicul stomatolog s-ar fi panicat, iar cea care a sunat la 112 ar fi fost asistenta.

Copilul a fost intubat de echipajul medical ajuns la fața locului și transportat de urgență la Spitalul de Pediatrie.

Medicii de aici urmează să decidă eventuala lui transferare la un spital din București.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3