930 x122 grota rece

cetatea poenari

(VIDEO) UPDATE: FUM GROS LA POENARI

UPDATE (ORA 14:30): Zeci de mașini sunt blocate pe DN 7C – Transfăgărășan, în zona kilometrului 58, pe raza comunei argeșene Arefu. Subiectul pe larg și noi imagini de la fața locului, AICI

Citiți și: Exclusiv. Șoferul mort într-un BMW de lux pe A1 lucra la LIDL. Cine era acesta

UPDATE (ORA 13:35): Fum gros la Poenari. ISU Argeș ne-a transmis în urmă cu puțin timp imagini de la fața locului. 

Citiți și: Incendiu puternic, acum, în Argeș! Arde un acoperiș imens!

UPDATE (ORA 13:10): Trafic blocat. Poliția Argeș informează că traficul rutier pe DN 7C – Transfăgărășan, în zona kilometrului 58, va fi blocat. Măsura a fost luată pentru a le permite echipajelor de pompieri să intervină la fumegația apărută în zona Cetății Poenari.

”Astăzi, printr-un apel la 112, am fost sesizați că o nouă fumegație se observă în zona Cetății Poenari din comuna argeșeană Arefu.

La fața locului s-au deplasat imediat două echipaje de pompieri de la Detașamentul Curtea de Argeș și ofițerul de serviciu pe Inspectorat, care au constatat că există o fumegație pe partea de nord a versantului, într-o zonă inaccesibilă forțelor de intervenție, aceeași care se manifesta și săptămâna trecută.

Au fost anunțate Primăria Arefu, Ocoalele Silvice, Jandarmeria și Poliția, care, alături de pompieri, să execute monitorizarea zonei și să intervină dacă situația o impune. De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de răspuns au fost deplasate la fața locului o autospecială de stingere și autoscara mecanică.

Având în vedere numărul mare de turiști aflați în zonă în aceste zile, le recomandăm să manifeste prudență și să evite deplasarea în zona incendiului, iar dacă aceasta este absolut necesară, să respecte indicațiile autorităților.

În funcție de evoluția situației, se vor lua măsurile care se impun și vom reveni cu informații.”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Argeș.

Amintim că săptămâna trecută mai multe zile la rând pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit în apropierea Cetății Poenari, de pe Transfăgărășan. Incendiul a pornit de la o țigară aprinsă aruncată la întâmplare (subiectul pe larg, AICI). (Video: ISU Argeș)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 CAPRA 3