930×122 CAPRA 5

ACAROM

UPDATE – KLAUS IOHANNIS, ÎNTÂMPINAT ÎN PITEȘTI: „JOS LABELE DE PE JUSTIȚIE!”

UPDATE: La dezbaterea organizată de ACAROM la hotelul Ramada din Pitești, președintele a criticat „ritmul de melc” în care se construiesc autostrăzi în România.

Citiți și: Anunțul făcut azi de Dacia dă toată lumea peste cap

„Eu sunt pe deplin convins că dezvoltarea infrastructurii este cea mai sigură cale de a întâri unitatea și convergența între regiunile României, pe lângă faptul că ar reprezenta un extrem de important avantaj pentru România.

Însă, în programele guvernamentale infrastructura, de cele mai multe ori, a fost o prioritate doar la nivel declarativ. Și nu vorbesc doar de ultimii guvernanți…

Citiți și: Alertă la Dacia!

Infrastructura nu este un slogan care sună bine doar când aduce capital electoral. Dezvoltarea infrastructurii este chiar cheia prosperității, iar lipsa de autostrăzi este reclamată, așa cum vedem în prezent, deopotrivă de mediul economic și, pe bună dreptate, și de cetățeni. Românii își doresc un trai mai bun și recurg la proteste până acum greu de imaginat, pentru a atrage atenția asupra acestor probleme acute.

În afară de hărți colorate și planuri frumoase, lumea se uită și la rezultate, iar cei 15 kilometri de autostradă dați în folosință în ultimul an și jumătate înseamnă ridicol de puțin, dovada lipsei de capacitate și de mobilizare în jurul unui obiectiv național esențial.”, a spus Klaus Iohannis. 

”Dacă am aduna promisiunile de kilometri de autostradă făcute de guvernanţi în ultimii 20 de ani, am avea autostrăzi cât China!”, a mai afirmat președintele României. 

Amintim că francezii de la Renault cer de ani și ani de zile construirea autostrăzii Pitești-Sibiu, care ar determina scăderea cheltuielilor de transport ale uzinei Automobile Dacia din Mioveni. Și americanii de la Ford solicită construirea unei autostrăzi sau măcar a unui drum expres Craiova-Pitești, care le-ar fi extrem de folositoare pentru uzina din Craiova. 

Acum – Klaus Iohannis, întâmpinat în Pitești. „Jos labele de pe justiție!”. Președintele României a ajuns în Pitești în urmă cu puțin timp. A fost întâmpinat în fața hotelului Ramada de oficialități locale și județene și de reprezentanți ai industriei auto.

Un bărbat din public i-a strigat lui Klaus Iohannis: „Domnule președinte, jos labele de pe justiție! S-o luați pe Kovesi acasă! Jos labele! Nu ne băgați pe toți la pușcărie? Băgați tot poporul român la pușcărie?”. Bărbatul a fost înlăturat de jandarmi.

Iohannis va participa în incinta hotelului Ramada la dezbaterea ”Industria auto, motorul dezvoltării economiei. Factori de creștere a competitivității”, organizată de Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM).

„Având în vedere importanța deosebită a industriei auto pentru economia României, președintele Klaus Iohannis va purta un dialog cu participanții la dezbatere pe teme cheie pentru perspectivele de dezvoltare ale acestei industrii, precum cele care privesc competitivitatea, infrastructura, piața forței de muncă, nevoia de profesionalizare a educației, cât și provocările viitorului în contextul industriei 4.0.”, anunța Administrația Prezidențială în avanpremiera vizitei.

Ulterior participării la dezbaterea de la Ramada, președintele va pleca din Pitești către Mioveni. De la ora 13:15, Klaus Iohannis va vizita uzina Automobile Dacia.

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570 X 90 POSADA 3