Donaris 930 x 122

Arges

Visăm la mașini electrice, dar curentul pică la câțiva cm de zăpadă și o pală de vânt!

Visăm la mașini electrice, dar curentul pică la câțiva centimetri de zăpadă și la o pală de vânt!

Citiți și: Tragedie: Incendiu cu victimă! Grajd cu animale, mistuit de flăcări

Argeșul s-a aflat sub avertizări de vreme rea mai multe zile, vreme rea însemnând căderi, totuși, modeste de zăpadă în majoritatea zonelor și vânt puternic pe alocuri (în special la munte).

Principalele caracteristici ale acestor zile, pe acest fond, au fost accidentele rutiere (mulți șoferi plecați la drum fără să fie pregătiți de iarnă și din punct de vedere al echiării mașinii, dar și din punct de vedere mental) și întreruperi de curent le bandă rulantă și de mare durată prin mai tot județul.

Citiți și: Eveniment dramatic lângă Ramada, Pitești!

Nu este o situație inedită. De ani buni, primarii se vaită prin Colegiile Prefecturale că imediat cum plouă mai puternic, ninge sau bate vântul pică și rețelele electrice, iar avariile se remediază greu.

De ce se întâmplă asta?

Simplu: companiile de energie electrică au preluat de la statul român rețele de electricitate în care fie nu au investit niciun leu pentru modernizare și retehnologizare, fie investițiile au fost minime.

Altfel spus, au vrut să scoată profit maxim cu investiții minime (a se vedea și ultimele creșteri de tarife care urmează aceeași logică).

În astfel de condiții, nu se poate să nu îți pui întrebarea: oare ce se va întâmpla când, forțați fiind de directivele UE care par să nu țină cont de realitățile din țările membre, vom avea toți mașini electrice și vom avea nevoie să alimentăm?

Cum vor suporta rețelele atâtea mașini branșate la încărcare simultan dacă acestea pică la câțiva fulgi de nea sau când vântul se agită un pic mai tare?

Nu punem cumva, ca de obicei, carul înaintea boilor?

Cei care sunt un pic mai în vârstă își aduc, probabil, aminte de zăpezile „de altădată” când intrai până la brâu sau mai sus în nămeți. Ce cod ar fi trebuit emis atunci dacă acum la câțiva centimetri de zăpadă autoritățile se dau de ceasul morții, cocoșate de grija unor avertizări meteo galbene sau portocalii?

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

570×90 MAIA