EcoMoto 930×122

alcool

VITEZOMANI, BEȚI SAU FĂRĂ PERMIS, LA VOLAN. DEZMĂȚUL DINAINTEA NOILOR RESTRICȚII

În ultimele 48 de ore, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor de poliţie rutieră municipale şi orăşeneşti, au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Citiți și: Avertisment clar: Aveți grijă, luați amendă!

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 323 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 80.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 29 de permise de conducere și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare.

Conducea cu viteză excesivă

Citiți și: Viteza uluitoare a unui polițist în localitate: prins cu 138km/oră. Limita era de 50

În ziua de 6 noiembrie a.c., poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rutiere Topoloveni au depistat un bărbat de 34 de ani, din comuna Petreşti, judeţul Dâmboviţa, care conducea o autoutilitară pe DJ 702, pe raza localităţii Topoloveni, fiind înregistrat cu aparatul RADAR cu viteza de 120 km/h.

„Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, totodată fiind aplicată măsura complementară de reţinere a permisului de conducere şi suspendare a drepului de circulaţie pentru 90 de zile”, precizează IPJ Argeș.

 

A produs un accident în timp ce se afla sub influența alcoolului

 

În seara zilei de 6 noiembrie a.c., polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la un accident cu pieton, petrecut pe raza localității Dârmănești, conducătorul auto părăsind locul producerii evenimentului rutier.

Conducătorul autoturismului în cauză a fost identificat de către polițiștii Serviciului Rutier Argeș, iar cu ocazia testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Din cercetări, s-a stabilit că bărbatul identificat, de 29 de ani, din Coșești, ar fi condus un autoturism pe DC 228 de pe raza localității Dârmănești, și ar fi acroșat un bărbat de 36 de ani, din Dârmănești, care se deplasa pe marginea drumului, în calitate de pieton.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 196, 336 și 338 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut și luarea măsurilor legale care se impun”, precizează IPJ Argeș.

 

Reținut pentru infracțiuni rutiere

 

În ziua de 7 noiembrie a.c., în jurul orei 21:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Călinești au depistat un bărbat de 32 de ani, din comuna Dobrești, care conducea un autoturism pe DJ 702 Priboieni, având permisul de conducere anulat și în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

„Totodată, acesta era cercetat pentru fapte similare, fiind depistat de polițiști și în cursul lunii ianuarie a.c., conducând cu permisul anulat și sub influența alcoolului.

După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, după care a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni, care a dispus cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile”, mai precizează IPJ Argeș.

Foto: descriptiv: FB Poliția Română

 

 

 

555 X 222 CAPRA

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90