930X122 MAIA

casa

Vrei o casă? Noi reguli!

Vrei o casă? Noi reguli!

Citiți și: Ireal! Și-a construit o vilă pe un bloc cu opt etaje!

Programul Noua Casă, prin care persoanele interesate de cumpărarea unei locuințe pot contracte credite garantate la stat, se va desfășura și în acest an.

A fost stabilit un plafon de garanții al programului, dar înscrierea celor interesați nu este posibilă deocamdată. Până atunci, iată care sunt condițiile de participare la programul din acest an.

Citiți și: Argeș. Intervenție de ultim moment! A luat foc o casă

Potrivit criteriilor din HG 717/2009, cine vrea să se înscrie în program trebuie să depună o declarație din care să reiasă:

– că nu deține în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția nicio locuință, indiferent de modul și de momentul în care a fost dobândită;

– că deține în proprietate exclusivă sau împreună cu soțul ori soția cel mult o locuință, dobândită prin orice alt mod decât prin program (indiferent dacă atunci se numea Prima Casă), în suprafață utilă mai mică de 50 mp.

În plus, pot fi eligibili în programul Noua Casă cei îndeplinesc condițiile specifice prevăzute în cadrul normelor interne de creditare ale finanțatorilor, dispun de avansul minim necesar și se obligă să constituie un depozit colateral pentru garantarea dobânzii, în valoare egală cu trei rate de dobândă, scrie dcnews.ro.

Acte necesare: solicitare de garantare/ solicitare de emitere a promisiunii unilaterale de creditare și promisiunea de garantare (dacă este cazul); documentul de identitate; antecontractul de vânzare-cumpărare autentificat; extras de carte funciară; certificatul de eficiență energetică.

Mai multe detalii, AICI

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90