NOR CURIER 930X122

averse

Vreme extremă! Argeșul, între vijelii și caniculă

Vreme extremă! Argeșul, între vijelii și caniculă

Citiți și: Alertă Meteorologică: Coduri Portocaliu și Galben de viscol și vânt în România

Argeșul se află sub cod portocaliu de azi până mâine.

În acest interval de timp, meteorologii anunță averse torențiale, vijelii și grindină, dar și disconfort termic accentuat produs de caniculă.

Citiți și: Alertă! Vreme extremă în Argeș!

,,COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 26 iulie, ora 10:00 – 27 iulie, ora 02:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, intensificări ale vântului, vijelii puternice 

În intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei și în cea mai mare parte a Transilvaniei și a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

Vreme extremă! Argeșul, între vijelii și caniculă

În intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp, îndeosebi în Transilvania și Moldova.

COD PORTOCALIU
Fenomene vizate: val de căldură persistent, caniculă și disconfort termic accentuat

Interval de valabilitate: 26 iulie

În județele Olt, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Vrancea, Vaslui și Tulcea se vor înregistra temperaturi maxime de 37…39 de grade, astfel că disconfortul termic va fi accentuat.

Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

În județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Brăila, Galați, vestul județului Constanța și în municipiul București, se vor înregistra temperaturi maxime extreme în general de 40…41 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat., conform Administrației Naționale de Meteorologie.

Foto principal: Arhivă/Descriptiv

Foto articol: meteoromania.ro

New Profesional Consult-555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

EcoMoto 570×90