Donaris 930 x 122

fagaras

MUNTE_CU_ZAPADA

ZĂPADĂ DE UN METRU ŞI JUMĂTATE ÎN FĂGĂRAŞ! RISCUL DE AVALANŞĂ A CRESCUT!

Serviciul Public de Salvamont Argeş informează că, în urma ninsorilor şi a vântului puternic din ultimele 48 de ore, stratul de zăpadă la staţia meteo Bâlea Lac şi la Cota 2.000 Transfăgărăşan măsoară 150 de centimetri. În aceste condiţii riscul de avalanşă a crescut de la „Însemnat” la „Mare”.

Citiți și: Țineți cont de acest sfaturi! Riscul este unul major

Conform Centrului de Prognoză Sibiu, riscul de avalanşă este de gradul 4 („Mare”) la peste 1.800 de metri şi de gradul 3 („Însemnat”) la sub 1.800 de metri. Salvamontiştii avertizează că acest risc există chiar şi în zonele joase, împădurite. Pe cale de consecință, toate traseele montane din judeţul Argeş sunt închise.

„Sfatul Salvamont Argeş pentru cei care îşi vor petrece sejurul în zona montană argeşeană este să nu încerce să urce pe traseele închise şi să ceară informaţii salvatorilor montani din zonă sau la Dispeceratul Naţional Salvamont, formând 0SALVAMONT. În această perioadă este necesară o prudenţă mărită, pentru a evita situaţiile nedorite”, avertizează salvamontiştii.

Citiți și: În Munții Făgăraș apare Yellowstone-ul european!

555×222 grota rece

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

New Profesional Consult 570×90