EcoMoto 930×122

Arges

ZECI DE GOSPODĂRII, ÎN PERICOL ÎN PRUNDU MIC! PREFECTURA INTERVINE!

Ploile din urmă cu câteva zile au readus în atenţie o problemă mai veche din Prundu Mic-Pitești, zeci de gospodării fiind în pericol din cauza eroziunii malului drept al Argeşului. Prefectura a decis să intervină.

Citiți și: A fost prinsă! Venea încărcată cu „marfă”: Aur, țigări și parfumuri

Problemele au apărut în anul 2005, când, de asemenea, s-au produs inundaţii în Argeş. De atunci şi până acum au trecut aproape 10 ani, iar autorităţile s-au tot chinuit să găsească o soluţie pentru a îndepărta pericolul. Din lipsă de fonduri nu s-a făcut, însă, nimic, astfel încât eroziunea a avansat, iar acum apa a ajuns la doar câţiva metri de case.

„Am reuşit să grăbim actualizarea unui proiect tehnic care fusese făcut în 2013. L-am trimis recent la Bucureşti, la Ministerul Mediului, și aşteptăm acordul pentru deschiderea liniei de finanţare. În total ar fi vorba de 2.600.000 de lei, cu care se vor face lucrări de stopare a eroziunii, iar familiile din zonă vor fi în siguranţă.”, ne-a spus prefectul Mihai Oprescu (foto). Proiectul este elaborat de Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea, care se va ocupa şi de implementarea lui.

Citiți și: Argeș Accident deosebit de grav! Un TIR s-a răsturnat și a luat foc!

Eco moto 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pizza Sapori Italia 570 90