Donaris 930 x 122

matematica

OLIMPICĂ LA MATEMATICĂ, SUPER TALENTATĂ LA MUZICĂ (VIDEO)

În vârstă de 16 ani, Teodora Simion este elevă la Colegiul Naţional ,,I.C Brătianu’’ din Pitești, la profilul matematică-informatică intensiv. Tatăl ei, profesor de matematică, i-a insuflat încă de mică pasiunea pentru această minunată, dar și complicată materie. Participă la olimpiade și concursuri și obține rezultate deosebite.

Citiți și: Bacalaureat 2023. Elevii susțin astăzi proba scrisă la Matematică

,,Am început să particip la concursuri din clasa a II-a. La acel moment matematica mi-a plăcut mai mult decât toate celelalte materii, iar pe măsura ce am crescut a continuat să mi se pară interesantă. Acest lucru i se datorează și tatălui meu, care, fiind profesor de matematică, m-a ajutat să descopăr mai bine această materie.”, spune Teodora pentru ePitești.

În precedentul an școlar, 2014-2015, excepționala elevă de la excepționalul Colegiu Naţional ,,I.C Brătianu’’ a obținut la clasa a IX-a medalia de bronz la Olimpiada Naţională de Matematică (detalii despre concurs, aici: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/elevii-argeseni-pe-podium-la-olimpiada-nationala-de-matematica/), premiul I la concursul județean „Dan Barbilian”, premiul II la concursul național „Unirea” și premiul III la un alt concurs naţional, „N. N. Mihăileanu”. Cea mai recentă performanță este medalia de aur la tabăra “Gazeta Matematică și ViitoriOlimpici.ro” (detalii despre concurs, aici: http://epitesti.ro/stiri/stiri-stiri/admirabil-elevii-pitesteni-rezultate-excelente-la-tabara-de-matematica/).

Citiți și: Așii matematicii! Doi elevi de la Școala ”Mihai Eminescu”, mândria Piteștiului!

„De obicei îmi rezerv câteva ore zilnic înaintea unui concurs important, însă mereu am încercat să păstrez un oarecare echilibru între timpul liber şi timpul pentru lucru.’’, afirmă Teodora Simion.

Olimpica îşi petrece timpul său liber ieşind cu prietenii, jucând (ocazional) baschet sau cântând la chitară, instrument pe care l-a și studiat. Am ascultat-o interpretând o melodie, vocal și instrumental, și putem spune că Teodora are talent, mult, și la muzică.

Pentru viitor ia în calcul posibilitatea să urmeze cursurile Universității Politehnica din Bucureşti sau ale unei facultăţi din străinătate. Spune că va face o alegere sau alta în funcție de cum vor evolua lucrurile în ţara noastră în următorii ani. (Foto: Facebook Teodora Elena Simion)

NOR CURIER 555×222

Comentarii

Comentariiile care conțin cuvinte injurioase/jignitoare și/sau acuzații, nu vor fi publicate pe site. Mai mult decât atât, cei care încalcă aceste reguli minime, vor fi blocați pe site și nu vor mai putea accesa publicația online ePitești.ro. Vă mulțumim pentru înțelegere!

NOR EXPRES 570×90